donderdag, mei 30, 2024
Algemeen

En we gaan weer beginnen, het begin van een nieuw schooljaar


Zondagmiddag, de laatste middag van de zomervakantie. Morgen mag ik weer. Heb ik er zin in jazeker!

Het begin van een nieuw schooljaar heeft toch altijd wel aardig wat voeten aarde. Voordat je kunt starten moeten er heel wat dingen gebeuren.

Vorig week al weer aardig aan de slag geweest. Vorig jaar groep 6 en dit jaar een combinatiegroep 5/6. Een ander lokaal en dat vergt wat voorwerk.
Nieuwe schriften, mappen, klasindeling, je moet het allemaal weer bedenken. Je bent er toch wel weer even mee bezig. Heb je het staan dan bedenk je dat het misschien toch weer anders kan.
Mijn boekenhoek had ik al snel bedacht. Ik heb namelijk een verhoging in de klas, een soort zoldertje. Daar heb ik de boekenkast neergezet, met wat tafeltjes en stoeltjes.

Ik heb dit jaar een dubbel lokaal. Tussen de twee lokalen zit een muur met een schuifdeur. In de muur zit nog een raam zodat je altijd van het ene in het andere lokaal kan kijken. De schuifdeur ben ik van plan om continue open te houden.

Combinatiegroep

Omdat ik een combinatiegroep heb ga ik één lokaal gebruiken voor instructie, en het andere lokaal is het werklokaal. Mijn planning heb ik zo proberen aan te passen dat de groepen niet constant aan het heen en weer lopen zijn. Dit kan ook mooi bij Daltononderwijs. Of het werkt zal ik deze eerste weken gaan beleven.
Omdat we hoog meubilair hebben is het geen probleem dat de kinderen hun spullen mee moeten nemen. Dit hebben zij namelijk in hun tas die aan de stoel hangt. Wij hebben namelijk geen vakjes of laatjes, wat laag meubilair wel heeft. Dit hoge meubilair heeft meerder voordelen vindt ik. Je hoeft niet door de knieën als je een kind wilt helpen, maar kunt gewoon blijven staan. Alle tafels zijn op gelijke hoogte, dus je hebt ook geen hoogteverschil in de tafelgroepjes.

Dan heb je nog je weekrooster. Wanneer naar de gym, rekening houden met kinderen die vanuit andere groep bij jou instructie komen volgen. Inlezen in een nieuwe wereldoriëntatiemethode. Tekstopdrachten maken aansluitend bij de doelen van de taalmethode welke je kunt vinden op mijn pagina lesmaterialen.

Ik heb het idee dat ik er wel klaar voor ben. Laat ze maar komen morgenochtend!

En ik houd jullie op de hoogte of het allemaal werkt!

Kantoor en schoolKantoor en school

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest