donderdag, juni 13, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

50 (te) gekke dingen die dieren doen


50 (te) gekke dingen die dieren doen.

Toen ik dit boek door de brievenbus kreeg van Kosmos Uitgevers moest ik gelijk aan onze hond denken. Onze hond, een boomer gaat namelijk heel graag op haar rug op de bank liggen chillen. Dat vonden wij eerst wel erg gek, maar het schijnt dat deze hondjes dit vaker doen. Het had prima bij in dit boek gepast.

50 (te) gekke dingen die dieren doen van Tricia Martineau Wagner is namelijk een boek over Bizarre en verbazingwekkende weetjes over dieren. De illustraties zijn van Carles Baleesteros.

Het boek geeft van 50 verschillende dieren in korte tekst informatie. En dan vooral grappige informatie. Bijvoorbeeld dat giraffen hun oren schoonmaken met hun tong, het Chinese schubdier kan veranderen in een bowlingbal of dat haringen communiceren door windjes te laten. Daarnaast wordt onder elke grappige tekst ook nog wat meer informatie over het betreffende dier gegeven. Daarbij staan natuurlijk bij elk dier mooie illustraties.

50 (te) gekke dingen die dieren doen is een boek voor jong en oud. Het is geschreven voor kinderen van 4 tot 11 jaar, maar oudere kinderen en zelfs volwassenen kunnen dit boek waarschijnlijk ook nog wel erg waarderen. Ik in ieder geval wel. Ik heb erg leuke dingen gelezen. Veel van deze dingen waren nieuw voor mij.

Het boek heeft een harde kaft en de bladzijden zijn ook van dikke kwaliteit. Dit is fijn, want dit is zo’n boek dat kinderen vaak zullen pakken om even weer iets in op te zoeken of gewoon lekker nog een keer te lezen.

Achterop het boek staat: Met leuke tekeningen en korte teksten zó aanstekelijk, dat ook oudere jongeren en (groot)ouders willen mee- of voorlezen.
Hier kan ik het helemaal mee eens zijn.

50 (te) gekke dingen die dieren doen
Tricia Martineau Wagner
Illustraties: Carles Ballestros
103 pagina’s
Kosmos Uitgevers

Kantoor en schoolKantoor en school

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest