vrijdag, juni 21, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

De (niet zo) Rampzalige Avonturen Van Herre – Marte Jongbloed


Ik las het boek De (niet zo) Rampzalige Avonturen Van Herre van Marte Jongbloed. Herre is een gewone jongen, uit een gewone klas maar van zijn moeder mag hij niets, omdat zij bang is dat hem iets overkomt. Hier heeft hij best last van, maar dan komt er een nieuwe buurman, meneer Teunissen. Dit verandert veel in het leventje van Herre.

Marte Jongbloed heeft de Toneelacademie en de pabo gevolgd. Ze lijkt stiekem wel een beetje op Herres moeder Silke, uit De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre. Toch heeft Marte, heel avontuurlijk, met haar man en drie kinderen een paar jaar in Jemen gewoond. Nu woont ze met haar gezin in Den Haag, geeft ze toneelles op een Internationale school en schrijft ze jeugdboeken en toneelteksten. (bron lsamsterdam.nl).

De illustraties zijn van Iris Boter. Zij maakte al voor vele boeken illustraties. Hier zie je een van haar illustraties uit De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre:

De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre.

De moeder van Herre heeft een kistje met allerlei krantenartikelen. Deze krantenartikelen gaan over wat je allemaal wel niet kan overkomen als je bijvoorbeeld gaat skaten of touwklimmen of andere dingen die kinderen veel doen. Herre mag daarom eigenlijk niets. Dit komt omdat de vader van Herre een paar jaar geleden tijdens een expeditie op de Noordpool is verdwenen en Herres moeder bang is dat Herre iets vreselijks overkomt.
Op een dag komt er een nieuwe buurman. Meneer Teunissen. Dit is eigenlijk een hele vreemde man. Hij is beresterk, maar soms ook een heel oud mannetje. Soms een klusjesman, en dan weer een deftige inspecteur.
Als Herre met hem op pad gaat beleeft hij de wildste avonturen. Zo redt hij een meisje dat achterna gezeten wordt, een vrouw uit een brandend huis en ook een hondje van de verdrinkingsdood. Als zijn moeder hier toch achterkwam zou hij vast niet meer bij meneer Teunissen op bezoek mogen gaan.

Ik heb het boek met plezier gelezen. Het is op een fijne manier geschreven. De avonturen die Herre beleeft zal veel kinderen aanspreken. Dit boek kun je heel goed voorlezen vanaf groep 5/6.

De (niet zo) Rampzalige Avonturen Van Herre
Marte Jongbloed
Illustraties: Iris Boter
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
271 pagina’s
2016

Ik kijk nu al uit naar De (niet zo) ijzingwekkende zoektocht van Herre.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest