maandag, juni 24, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

De avonturen van Max Kruimel, superheld op sokken – Rachel Renée Russel


Superheld op sokken is het eerste deel uit een nieuwe serie, de avonturen van Max Kruimel. Max Kruimel is de hoofdpersoon. Rachel Renée Russel is de schrijfster. Zij is ook de schrijfster van de populaire serie Dagboek van een muts.

Superheld op sokken is een graphic novel. Er staan heel veel grappige zwart-wit tekeningen in het boek. De titel is leuk gevonden, want de hoofdpersoon Max is in zijn fantasie een superheld, maar in werkelijkheid een held op sokken. Hij gaat naar een nieuwe school waar hij gepest wordt door Bruut.

Flaptekst:

Max Kruimel zit sinds kort op een geweldige middelbare school. Nou ja, geweldig? De gemene Ruud Bulder, beter bekend als Bruut Bulder, sluit Max het liefst in zijn kluisje op. En bij voorkeur op vrijdagmiddag… HELP!
Had Max maar superkrachten zoals de helden uit zijn favoriete strips,. Dan kon hij zo uit die stomme kluis ontsnappen. Jammer genoeg is Max’enige “superkracht”dat hij pizza van een kilometer afstand kan ruiken. Wat heeft hij daar nu aan? Maar Max Kruimel geeft zich niet zomaar gewonnen.

Ik kan mij voorstellen dat kinderen dit een leuk boek vinden om te lezen. Ikzelf vond het niet leuk, maar smaken verschillen. Ik vond dat de hoofdpersoon wel erg veel zelfmedelijden had.
De avonturen die hij beleefd zijn grappig, zoals hij door de luchtkanalen van de school zich voortbeweegt, dieven betrapt en zich moet omkleden in de meisjeskleedkamer bijvoorbeeld.
Jammer vind ik wel dat het verhaal eindigt met een wordt vervolgd!! en dat het volgende deel pas in maart 2018 verschijnt.
Dit duurt nog bijna een jaar. Kinderen die dit boek nu lezen zijn dan waarschijnlijk te oud om het vervolg te lezen, of zijn het alweer vergeten. Kinderen die deel 1 niet hebben gelezen vallen heel raar in deel 2, want dit deel stopt echt op een heel spannend moment.

De avonturen van Max Kruimel – Superheld op sokken.
Rachel Renée Russel
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
2016
318 pagina’s

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest