woensdag, april 17, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Freeks wilde avonturen: evolutie. Kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen.


Ik las Freeks wilde avonturen: evolutie. Aan de buitenkant een mooi boek, met natuurlijk Freek Vonk . In zijn hand een slang, die wat glimt en uitgevoerd is in reliëf.
Als ik Freek Vonk op televisie zie, vind ik hem altijd wat druk, dus wist niet zo goed wat ik van dit boek moest verwachten.
Toen ik het voorwoord las dacht ik: Ja, als ik dit lees hoor ik hem eigenlijk praten. Dat is wel leuk, want kinderen zullen dit tijdens het lezen ook herkennen, en ik weet dat er veel kinderen fan zijn van Freek. Als ik in de klas even een moment wil vullen en de kinderen mogen een filmpje uitzoeken, vragen ze regelmatig naar Freek.

Het boek:

Freeks wilde avonturen: evolutie is een 112 pagina’s dik boek met hele mooie natuurfoto’s.  Het bestaat uit meer dan 50 hoofdstukken en die hoofdstukken worden ingedeeld in 5 categorieën:

Freek naar de oertijd: In deze hoofdstukken verteld Freek o.a. over de Big Bang, het eerste leven en waarom dino’s zijn uitgestorven.
Freeks wilde evolutie: Wat is evolutie en van aap tot mens komen hierin aan bod, maar ook verschillende dieren worden hierin beschreven.
Levende fossielen: In deze hoofdstukken worden o.a. het aardvarken, de degenkrab en de rode panda besproken door Freek.
Superdieren: Hier komen dieren aan bod die volgens Freek heel bijzonder zijn, met leuke weetjes. Bijvoorbeeld de monarchvlinder, nijlpaard en de woestijnkever.
Freeks favorieten: Dit spreekt voor zich, de favoriete dieren van Freek, waaronder het stokstaartje, radslagspin en Tyrannosaurus rex.

Deze hoofdstukken vindt je door elkaar in het boek, maar staan heel duidelijk in de inhoudsopgave met kleurtjes aangegeven.

Om een idee te geven hoe het boek geschreven is volgt hier een kort citaat uit de inleiding:

Hoi! Wat supertof dat je dit boek in handen hebt. Ik ben gek op de natuur, en alles wat daar in leeft. Maar ik ben ook dol op de dieren die vroeger geleefd hebben, maar die helaas zijn uitgestorven. De Dinosauriërs! Ik vind het zo’n bizarre gedachte dat deze dieren ooit op aarde hebben geleefd. Van giga-groot tot superklein! Sommige dino’s waren zo groot als een huis, of zelfs groter. En levensgevaarlijk – denk maar aan de T. rex! Waanzinnig!

Een leuk boek om te hebben, om lekker te lezen, of soms gewoon als naslagwerk te gebruiken. Ook de nog wat jongere kinderen zullen zich met dit boek prima kunnen vermaken, al was het alleen al om naar de mooie foto’s te kijken die in dit boek rijkelijk aanwezig zijn.
Tijdens het vrij lezen zijn de boeken en tijdschriften van Freek graag gelezen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.