woensdag, april 24, 2024
Algemeen

Waarom is lezen goed


lezenEen boek is goed.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat lezen goed voor je is. Dat is fijn, want ik vind het heerlijk om een boek te lezen, dan is het mooi meegenomen dat het ook nog goed voor me is.

Op school wordt bij ons op school we elke dag een half uur met de kinderen gelezen. Een half uur is best lang zul je misschien zeggen, maar dat valt best mee. Sommige kinderen willen best langer lezen.

Hoe vaak lezen.

Twee maal per week wordt vanaf groep 3 met de kinderen op hun leesniveau geoefend. Kinderen lezen zo op instructieniveau van AVI met de leesbladen van PRAVOO. Later in deze blog zal ik meer vertellen hierover.

We lezen dus elke dag een half uur, na de ochtendpauze. De kinderen komen binnen en hebben hun boek al op tafel liggen. Voor je het weet heerst er een heerlijke rust in de school. Zo druk als ze binnenkomen, zo heerlijk zijn ze rustig aan het lezen. Ze komen tot rust.
Na dat halve uur kunnen de kinderen weer goed geconcentreerd aan het werk.

Door de kinderen hun gelezen boeken terug te laten vertellen is het ook nog een goede geheugen training. Ze kunnen zich inleven in andere personen, dus ook personen die heel anders zijn of denken zijzelf. Hierdoor stellen ze zich open voor andere ideeën en/of meningen.

Heerlijk lezen dus, en het is nog goed voor je ook.

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest