zondag, juni 23, 2024
Zoek het (woordzoekers)

Zoek het – Ons lichaam


Ons lichaam is het eerste thema die we hebben gebruikt voor een nieuwe serie werkbladen: Zoek het.
In totaal zijn er dertig woorden die via een afbeelding moeten worden opgezocht. De leerlingen lezen de woorden en zoeken deze op in de woordzoeker en op het plaatje. In de woordzoeker strepen de kinderen het woord weg. Voor de woorden komen de getallen die overeenkomen met het plaatje. Bijvoorbeeld: in dit geval hoort nummer 16 op het plaatje bij de tenen. Het woord tenen wordt dan opgezocht in de rij met woorden en daar schrijven ze 16 voor.

In welke volgorde de kinderen de opdrachten doen is niet belangrijk, maar daar kan je je leerlingen natuurlijk wel in sturen als je dat zou willen.

Dit werkblad is heel goed geschikt om de woordenschat te oefenen over dit thema.
Ons lichaam

Nakijken

Zoals gebruikelijk bij al ons lesmateriaal is er bij deze opdracht Zoek het – Ons lichaam ook weer een antwoordenblad toegevoegd.
Op die manier kunnen je leerlingen weer zelf hun eigen werk nakijken.

Ons lichaam

Meer Zoek het?

Zoekt u meer van deze opdrachten? Kijk gerust dan eens op de volgende pagina.

Waarom woordzoekers?

Het integreren van woordzoekers in lesmateriaal biedt talrijke voordelen, van het verbeteren van taal- en cognitieve vaardigheden tot het bevorderen van samenwerking en het verhogen van de motivatie. Door woordzoekers strategisch in te zetten, kunnen leraren het leerproces verrijken en de leerlingen op een plezierige en effectieve manier ondersteunen.

Heb jij nog een leuk thema voor de werkbladen Zoek het, laat het ons dan vooral weten via de socials of via de contactpagina.

Nieuwsbrief

Wist je dat je je nu ook kunt abonneren op onze Nieuwsbrief? Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe werkbladen, artikelen en lessen op vanjufmarjan.nl?
Klik hier om je aan te melden.

Het bestand

Zoek het – Ons lichaam
Zoek het – Ons lichaam
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest