zondag, april 28, 2024
LesideeënTekstlogica'sWoordknap

Tekstlogica – Dierendag


Op 4 oktober is het dierendag, dus ook een tekstlogica – dierendag staat nu op de site. Omdat dierendag vaak erg leeft bij de wat jongere kinderen en ik regelmatig de vraag kreeg naar tekstlogica’s voor de wat jongere kinderen is deze tekstlogica speciaal voor deze groep. Voor groep 4 zal het een leuke uitdaging zijn.

Tekstlogica - Dierendag

Dierendag

In de tekstlogica is het de bedoeling dat de kinderen op zoek gaan naar de volgende gegevens. Wie neemt welk dier mee naar school. In welke groep zit elk kind en welk dier nemen ze mee naar school.
In vrij eenvoudige zinnen worden bepaalde hints gegeven. Dit kan worden verwerkt in het diagram met kruisjes en rondjes. Als alle aanwijzingen zijn verwerkt moet door logisch beredeneren de oplossing ontdekt worden.

Tekstlogica - Dierendag

Meer tekstlogica’s

Kinderen vinden het ontzettend leuk om te doen en vragen vaak naar meer.  Er staan er al verschillende op de site. Als je hier klikt, krijg je een overzicht van reeds gepubliceerde tekstlogica’s (wel even doorscrollen naar beneden).

Verder kun je op de site ook nog een hele leuke woordzoeker – dieren vinden.  In deze woordzoeker zijn maar liefst 48 dieren verstopt.

Ook heeft Denksport vaak leuke tekstlogica’s in een boekje op verschillende niveaus.

Het bestand

Tekstlogica – Dierendag
Tekstlogica – Dierendag
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest