zaterdag, april 27, 2024
LesideeënTekstlogica'sWoordknapZelfknap

Tekstlogica – Bij mij thuis


Deze tekstlogica bij mij thuis is speciaal gemaakt voor de kinderboekenweek 2023.  Het thema van de kinderboekenweek is: Bij mij thuis. Dit thema kun je op allerlei manieren benaderen. De tekstlogica die we erbij hebben gemaakt gaat over wonen. In wat voor soort huis wonen de personen, hoeveel mensen wonen en welk geloof de kinderen hebben die daar wonen. Zo pak je heel veel doelen mee die behandeld moeten worden.
Met de hints die er worden gegeven is het weer aan je leerlingen om de antwoorden te vinden.

 

bij mij thuis

Tijdens de kinderboekenweek is het de bedoeling dat er natuurlijk heel veel gelezen wordt, want daar gaat het natuurlijk om tijdens deze week. Daarom lezen wij op school met de fluit. Als tijdens de kinderboekenweek de fluit gaat, mag iedereen zijn leesboek pakken en ergens in de school een plekje zoeken om te gaan lezen. Dit mag in de klas zijn, maar ook op de gang. Kinderen zoeken dan vaak een plekje in een ander lokaal, en de bovenbouwers vinden het dan ook heerlijk om even lekker te gaan lezen in de kleuterklas bijvoorbeeld.
Over de kleuters gesproken, daar gaan ze werken aan het thema bouwen tijdens deze periode. Wist je dat je bij Lazy Lama hele leuke bouwmaterialen kunt kopen?

Meer tekstlogica’s?

Jazeker, op vanjufmarjan.nl vind je al steeds meer van deze tekstpuzzels. Een leuke, leerzame manier om het begrijpend lezen onder de knie te krijgen.
In verschillende varianten en moeilijkheidsgraad. En er komen er steeds meer.
Dus houd de website in de gaten voor nieuwe tekstlogica’s

Wil je een tekstlogica met een bepaald thema? Laat het ons weten via het contactformulier en wellicht verschijnt hij dan snel op de website.

Het bestand:

Tekstlogica – bij mij thuis.
Tekstlogica – bij mij thuis.
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest