vrijdag, juli 12, 2024
AdvertorialsAlgemeen

5 tips voor een agenda voor de leerkracht


Heb jij dat ook? Elk jaar was ik weer op zoek naar een goede agenda voor het nieuwe schooljaar. Gelukkig heb ik nu mijn ideale agenda gevonden, namelijk de leerkrachtorganizer. Maar ik kan me ook voorstellen dat jij op zoek bent naar iets heel anders. Ik heb 5 verschillende soorten agenda’s voor de leerkracht voor je op een rijtje gezet:

1. De leerkrachtorganizer

Ik ben helemaal fan van de leerkrachtorganizer.  Deze agenda is er in verschillende formaten. Zelf heb ik het A5-formaat. Deze heb ik dan altijd open liggen op mijn bureau. Er zijn twee pagina’s voor een hele week, en ik kan eigenlijk wel alles daarop kwijt. Met de Leerkracht organizer agenda organiseer je school en thuis eenvoudig in één oogopslag. Het weekoverzicht heeft, naast een algemene to-do list, extra notitieruimtes voor vergaderpunten en overdrachtsinfo.
De leerkrachtorganizer is er ook in XL versie. Deze zakelijke variant van de Leerkracht organizer is een echte werkplanner, zonder de verdeling school & thuis. Met verticale dagindeling plus urennotatie.

2. Structuurjunkie Lerarenplanner – A4

De naam zegt het al, deze agenda is echt om structuur aan te brengen in je dagelijkse lesrooster. Heel overzichtelijk met weekoverzichten lopen van 7.00 tot 18.00 uur met extra ruimte voor de avond. Op elke pagina is voldoende ruimte om bijkomende taken te noteren en naast het weekoverzicht kun je nog notities maken. Achterin de planner zijn nog meer lijntjes- en bulletpagina’s voor al je taken en gedachten. Kortom als jij structuur in je lessen en dagen wilt is de structuurjunkie lerarenplanner misschien iets voor jou!

3. Zoedt docentenagenda – lerarenagenda

Speciaal voor leraren en docenten is deze mooie A4 hardcover lerarenagenda. Een feestje om naar te kijken en in te werken! De agenda heeft een stevige ringband en 2 elastieken die je een heel jaar kunt gebruiken. Eén elastiek kun je gebruiken als sluitelastiek en één elastiek om te markeren in welke week je bent. Achterin de agenda zit een handige envelop om notities, bonnetjes etc. te bewaren.

Deze mooie lerarenagenda heeft door het A4 formaat lekker veel ruimte om al je lessen, afspraken en gesprekken te plannen. Deze agenda voor de leerkracht is geschikt voor alle soorten onderwijs. De weekindeling/dagindeling is verticaal.

4. KOMONI – Duurzaam houten agenda

Dit is ook een hele mooie agenda, de Komoni houten agenda en ook nog eens duurzaam. Het kaft is van hout, en de inhoud is navulbaar en van gerecycled materiaal. Zeker de moeite waard om te overwegen deze agenda voor de leerkracht.
Deze agenda is gegraveerd en/of gesneden met laser, waardoor er een geweldig 3D effect ontstaat. De designs zijn kleurrijk en artistiek. Met dit agenda heb je dus iets origineels, unieks en duurzaams in handen.

Helaas is er voor dit jaar geen Komoni agenda, maar ze hebben wel hele mooie notitieboeken.

5. Ryam Docenten agenda

Wil je liever niet zo heel veel uitgeven aan een agenda, dan is er nog de Ryam docentenagenda . Voor een relatief lage prijs heb je toch een mooie agenda, die zeer praktisch is in gebruik.

De agenda heeft een kunstlederen omslag met 1 week per 2 pagina’s, 12 maanden van augustus 2022 tot en met juli 2023, 12,5 x 19,5 cm, van binnen ruimte voor notities, lesrooster, cijferlijsten, schoolvakanties, feest- en gedenkdagen.

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest