woensdag, mei 22, 2024
AdvertorialsAlgemeenOnderwijsmaterialenReviews

Wisbordjes

Gebruiken jullie wel eens wisbordjes in de klas? Een wisbordje kun je gebruiken als een soort whiteboard, maar dan in het klein.  Leerlingen werken er ook graag mee.

Waarom wisbordjes

Als kinderen tijdens de instructie een wisbordje kunnen gebruiken, denken ze actief mee en kunnen denk- en tussenstappen opschrijven. De kinderen onthouden zo beter en als leerkracht kun je gelijk zien of de kinderen het goed doen.

Als leerkracht is het ook een heel fijn hulpmiddel om de interactie en betrokkenheid van de leerlingen tijdens de les te vergroten. Alle kinderen moeten actief meedoen. Door het wisbordje omhoog te steken komen alle kinderen aan de beurt. De vinger opsteken is dan niet meer nodig, en je voorkomt dat de snelle kinderen het antwoord al hebben geroepen voordat ze aan de beurt zijn. Je kunt als leerkracht ook gelijk zien welke kinderen de instructie begrepen hebben en welke kinderen nog een verlengde instructie nodig hebben.

wisbordjes

Verschillende wisbordjes

Vaak worden blanco wisbordjes gebruikt. Dit is natuurlijk prima, maar voor sommige kinderen is het handig dat er bijvoorbeeld al een getallenlijn op staat voor bij de rekeninstructie of schrijflijnen als er een woord geschreven moet worden.
Bij mijnwerkplekje.nl kun je dit soort wisbordjes kopen. Hier vind je wisbordjes in verschillende maten, ook met lijntjes, vakjes en getallenlijnen. Dit werkt sneller en effectiever omdat de kinderen dan bijvoorbeeld niet zelf eerst een getallenlijn op het wisbordje hoeven te tekenen.
Ook heel mooi zijn de kleine wisbordjes in het formaat van een flashcard. Hierop kunnen de kinderen bijvoorbeeld woorden of sommen flitsen. Heel fijn hierbij zijn de whiteboardstiften op alcoholbasis. Als je deze gebruikt kun je met een doekje heel snel de flitskaartjes weer wissen en voor iets anders gebruiken.

Speciale wisbordjes zijn bijvoorbeeld ook: Getal van de dag en de speciale splitshuisjes.

wisbordjes

Mijnwerkplekje.nl

Mijnwerkplekje houdt zich sinds 2015 bezig met het ontwikkelen van materialen voor het onderwijs. Deze producten zijn ontwikkeld met de ervaring en expertise van een IB-er/leerkracht uit het speciaal onderwijs en onderwijsconsulent.

 


 

 

 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.