AdvertorialsAlgemeen

Online bijles


Soms krijg ik wel eens de vraag van ouders of het slim is dat hun kind misschien bijles moet gaan volgen, bijvoorbeeld als een kind ergens moeite mee heeft of bij een leerachterstand. Ik geef dan aan dat het het beste is om het eerst op school op te lossen, maar soms kan een kind er wel heel erg bij gebaat zijn om inderdaad extra bijles te gaan volgen.

Waarom bijles

Online bijlesWaarom bijles, dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Kun jij dit kind in de klas niet verder helpen, heeft dit kind een andere manier van werken nodig, heeft het last van de werkomgeving? Allerlei vragen die je jezelf kunt stellen bij deze vraag. Natuurlijk moet je ook het doel goed voor ogen houden. Wat is de meerwaarde van bijles voor dit kind? Als je hier een goed antwoord op kan geven is het overwegen van bijles zeker de moeite waard.

Online bijles

Tijdens de COVID-19 periode zijn er een heleboel mogelijkheden ontstaan om online bijles te volgen. Google maar eens op online bijles, en je vindt een heleboel aanbieders.
Online bijles zal wel blijven waarschijnlijk omdat het een heleboel voordelen heeft.  Zo kan online bijles thuis in de eigen veilige omgeving gevolgd worden. Je hoeft er niet speciaal voor te reizen. Dit is prettig voor het kind, maar ook voor de ouders. Dit kan veel tijd schelen.
Ook is het vaak heel goed mogelijk om een moment af te spreken wat jou het beste uitkomt.
In welk vak bijles nodig is is natuurlijk ook heel belangrijk. Zo kan er een goede bijlesdocent gekozen worden die gespecialiseerd is in het desbetreffende vak.

Online bijles

De inhoud van de bijles wordt bepaald door het kind, eventueel in overleg met school, en er worden leerdoelen opgesteld.

Voor elk niveau beschikbaar

Online bijles is er natuurlijk niet alleen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook voor het voortgezet onderwijs is er een brede keuze van aanbieders voor online bijles. Voor zowel VMBO, HAVO als VWO.  Zo heb je voor al deze niveaus o.a. bijles economie, maar ook bijles scheikunde. Vakken die op de basisschool niet onderwezen worden. Ook bij deze vakken wordt dan de goede bijlesdocent gezocht.

Kortom, online bijles is er in alle soorten en maten.

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest