maandag, maart 20, 2023
vanjufmarjan.nl

vanjufmarjan.nl

Blog over onderwijs, kinderboeken, lesmateriaal en lesideeën.

Dagritmekaarten extra 1.


Dagritmekaarten extra 1Dagritmekaarten extra 1. In een vorig artikel postte ik al een heleboel dagritmekaarten met de running letters. Hierop kwamen veel reacties en ook nog best wel wat vraag naar nog meer kaartjes. Dus daarom nu een aanvulling.

Aanvulling

In deze aanvulling vind je 15 nieuwe dagritmekaarten. Onder andere bewegend leren en oriëntatie op jezelf en de wereld. Ook inloop en circuit zijn toegevoegd.

Er zijn er nu in totaal bijna honderd, maar er zullen er vast nog wel wat missen. Stuur mij gerust een berichtje, via het contactformulier, facebook  of via een reactie onder dit artikel. We maken er graag nog bij!

Waarom dagritmekaarten?

Waarom gebruiken we eigenlijk dagritmekaarten? Dit begint al bij de kleuters. De meeste kinderen zijn erg gebaat bij structuur en duidelijkheid. Door de dagritmekaarten komt er in de dag structuur. Wanneer gaan we bepaalde dingen doen. Wanneer gaan we fruit eten en wanneer gaan we weer naar huis?  De kleuters leren hierdoor ook termen als eerst, daarna etc.Ook voor oudere kinderen is dagritme belangrijk. Vooral kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme zijn hier zeker baat bij. Ze kunnen dan zien hoe de dag zal verlopen en dit geeft rust aan ieder kind.

Het bestand:

01 – Dagritmekaarten extra 1.

 

 

 

.


Inmiddels zijn er al meerdere uitbreidingen gemaakt met nog meer dagritmekaarten.

Deze kun je op de volgende pagina’s terugvinden.

01 – Dagritmekaarten extra 1.

02 – Dagritmekaarten extra 2

03 – Dagritmekaarten met dagen en maanden.

04 – Dagritmekaarten extra 3

05 – Dagritmekaarten extra 4.

06 – Dagritmekaarten extra 5.

07 – Dagritmekaarten extra 5.


 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: