donderdag, juni 13, 2024
AlgemeenBoekreviewsKinderboeken

Breinsteins Missie 2 – Ineke Fritz


Breinsteins Missie 2 is een superspannend verhaal, waarin een natuurkundig experiment grote gevolgen heeft en een computerspel pijnlijk echt blijkt – Juf Marjan op vanjufmarjan.nl

Breinsteins Misiie

Dit is de quote die achterop het nieuwe boek Breinsteins Missie 2 van Ineke Fritz staat, en ik kan je best zeggen dat ik hier best wel trots op ben. Breinsteins Missie 2 is het vervolg op Breinsteins Missie 1, ook al zo’n superspannend boek, waarop ik ook een quote mocht schrijven.

 

Breinsteins MisiieIn het boek komen de hoofdpersonen Nick en Jayden opnieuw in een spannend avontuur terecht. Het is prettig als je het eerste boek ook gelezen hebt, maar de beide delen zijn ook prima los van elkaar te lezen.

Het verhaal

Na hun avontuur in Amerika gaat het leven van Nick en Jayden weer zijn normale gang. Opa (de beroemde wetenschapper Bruce Sutton) heeft een hersenoperatie ondergaan om een chip uit zijn hoofd te laten halen. Hij is terug uit Nederland, maar hij mag nog geen bezoek ontvangen.
Op een dag mag hij naar huis, en iedereen is natuurlijk heel blij, maar als opa thuiskomt gaan er bij Nick en Jayden al snel vragen komen. Is opa zo erg verandert na de operatie, of is dit opa wel? Dan moet opa weer terug naar het ziekenhuis, maar onderweg krijgt de ambulance een ongeluk en alle inzittenden komen om het leven.
’s Nachts dromen de jongens over opa, en gebeuren er vreemde dingen zoals een stoel die zichzelf verplaatst.

En zo zit je meteen diep verwikkeld in dat superspannende verhaal. Ik heb het boek mogen proeflezen, en een quote mogen schrijven en nu ik hem nog een keer gelezen heb, vind ik hem nog steeds spannend.

Breinsteins Missie 2 wordt opgedragen aan De Regenboogboom. Van elk verkocht boek gaat er een bedrag naar deze stichting. De Regenboogboom is een stichting die kinderen in een moeilijke situatie helpt om een veilige plek in zichzelf te laten vinden en te laten ervaren dat je, wat er ook gebeurt, altijd toegang hebt tot je eigen kracht.

Breinsteins Missie 2 is uitgevoerd in papaerback, en heeft 218 pagina’s. Het wordt uitgegeven door Droomvallei uitgeverij.

 

 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest