BoekreviewsKinderboekenReviews

Breinsteins Missie: Een spannend boek waar werkelijkheid en fantasie elkaar doorkruisen.


Breinsteins Missie: Een spannend boek waar werkelijkheid en fantasie elkaar doorkruisen.

Van Ineke Fritz kreeg ik de vraag of ik haar nieuwe boek Breinsteins missie wilde lezen. Na het schrijven van twee romans voor volwassenen is dit haar eerste jeugdboek.
Breinsteins Missie is een spannend verhaal (11+) rond de spectaculaire ontdekking van zwaartekrachtsgolven.
De cover is gemaakt door de bekende kunstenaar/illustrator Leon Römer.
Breinsteins Missie werd gepresenteerd tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober 2017.

Breinsteins Missie

De hoofdpersoon in Breinsteins Missie is Nick. Nick wist eerst niet dat hij een opa had, maar in de vakantie mag hij plotseling naar deze opa toe. Dit moet echter wel een groot geheim blijven. Waarom dat is eerst niet helemaal duidelijk.
Op een spannende, maar ook vreemde manier komt hij aan daar waar opa woont. Dit blijkt een soort ondergronds complex te zijn. Op de vreemdste manieren verplaatsen van de ene naar de andere plek.
De neef van Nick, Jayden, blijkt er ook te zijn.
Opa blijkt een beroemde wetenschapper te zijn die onderzoek doet naar zwaartekrachtgolven. Hij heeft bepaalde apparaten uitgevonden waarmee je kunt voorspellen wanneer er aardbevingen zijn. Eén van die apparaten is erg gevaarlijk, en kan grote schade tot gevolg hebben als deze in verkeerde handen valt. Dit apparaat, De Bever, zie je ook op de cover.
Tijdens hun bezoek aan opa beleven de beide jongens de vreemdste dingen. Omdat er zoveel nieuwe techniek en vreemde gebeurtenissen elkaar opvolgen besluiten de jongens een game te gaan maken die Breinsteins Missie moet gaan heten.

Ze gaan met opa op reis en beleven in het vliegtuig hele spannende momenten. Ze komen hierdoor uitgebreid in het nieuws.

Spannend

Het boek is een spannend boek dat je wilt blijven lezen om te kijken hoe het verder gaat. Het is  geschreven in een stijl die gemakkelijk te lezen is. Af en toe wel een beetje technisch, maar alles wordt wel zo uitgelegd/geschreven dat het goed te volgen is.

Het boek heeft bij mij een heel speciaal plekje in de kast gekregen, omdat er achterop het boek een quote van juf Marjan staat, en daar ben ik best een beetje trots op.

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest