vrijdag, mei 31, 2024
KinderboekenReviews

UFO-alarm – Jozua Douglas


Zo vlak voor de kinderboekenweek mocht ik het boek UFO-alarm van Jozua Douglas ontvangen. En wat een leuk boek. Deze ga ik zeker voorlezen tijdens de kinderboekenweek. Dit boek is het vierde deel uit de Costa Banana-serie, als je tenminste het kinderboekenweekgeschenk van vorig jaar niet meerekent.  Zoals altijd leest het weer heerlijk weg, met ontzettend leuke woordgrapjes waar mijn kinderen in groep 5/6 van zullen smullen.

Net als de voorgaande boeken, De gruwelijke generaal, De ongelooflijke Ravi Ravioli, Operatie Pisang en de Eilandenruzie (kinderboekenweekgeschenk 2018) gaat dit boek weer over Rosa en Fico, wiens vader de President is van Costa Banana. Ook dit boek is weer een heerlijk spannend avontuur.

UFO-alarm

De hele familie Fernando, Pablo en Florabella, Rosa en Fico, krijgen een dubbelganger van de Kerstman. Fico vindt het geweldig, maar Rosa is achterdochtig. Als ze haar dubbelgangster echter wat beter leert kennen, blijkt ze toch wel erg aardig te zijn. Ze spelen schaak, en vertellen elkaar hun grootste geheimen. Of toch niet? Hoe houden ze elkaar eigenlijk uit elkaar? De echte familie krijgen een horloge, zodat ze daaraan te herkennen zijn. Maar wat als je horloge plots verdwenen is? Hoe bewijs je dan dat je de echte bent?

Intussen vliegen er ook steeds UFO’s rond en door het paleis. Pablo krijgt een boodschap van ruimtewezens dat ze hem willen spreken. Hij moet daarvoor de ruimte in. Is dat wel verstandig? Dat kun je toch beter je dubbelganger laten doen? Om te bewijzen dat ze echt zijn, laten de ruimtewezens Max Romero, de aartsvijand van Pablo Fernando, iets vreselijks overkomen.
De president gelooft het meteen en gaat zelf de ruimte in. Als dat maar goed komt.

Jozua Douglas

De boeken van Jozua zijn razend populair. Zijn boeken verschenen in meerdere talen en zijn meermaals bekroond. Deze reeks over de president van Costa Banana en zijn kinderen Rosa en Fico wordt verfilmd. Ik ben erg benieuwd naar de film.

De boeken vind ik in ieder geval fantastisch, en ook deze ga ik zeker weer voorlezen in mijn groep 5/6.

Met dank aan uitgeverij de Fontein voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest