zaterdag, maart 2, 2024
KinderboekenReviews

Lezen voor de Kinderjury met Boekpakket (met winactie!)


Als leescoördinator ben ik veel bezig met lezen. Voorlezen en zelf lezen is erg belangrijk.  Gelukkig komen er in Nederland veel kinderboeken uit, en elk jaar wordt door de Kinderjury uit een lijst met kinderboeken het beste kinderboek gekozen voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. De Kinderjury bestaat uit twaalf kinderen, één uit elke provincie van Nederland. Maar er is ook een publieksprijs, en daar mogen alle kinderen uit Nederland aan meedoen door te stemmen op hun favoriete boek.

Leesweken.

We zitten nu midden in de leesweken, waarin kinderen de boeken kunnen lezen. Nu kan ik mij voorstellen dat je als school niet alle boeken hebt die op de leeslijst staan. Dan is dit kinderjurypakket  2019 van Boekpakket een mooi en voordelig pakket om aan te schaffen. Er zitten drie titels in van de lijst met boeken voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en drie boeken voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Al met al 6 toptitels uit de leeslijst.

Kinderjurypakket 2019

De volgende boeken vind je in het pakket:

Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar:
Juf Braaksel en de magische ring – Carry Slee
Over Lotte en Thijs die op een fijne school zitten, maar waar opeens een enge juf directeur wordt.
Agent en Boef: Lol in de lucht – Tjibbe Veldkamp
Een verhaal van Agent en Boef om zelf te lezen, een grappig avontuur hoog in de lucht.
Spekkie en Sproet: Wachtwoord Amigo – Vivian den Hollander
Over Spekkie en Sproet die iets verdachts op het spoor komen en een wachtwoord moeten kraken.

Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar:
Code kattenkruid – Jacques Vriens
Stijn en Opa gaan op een fietstocht, maar opa is ernstig ziek. Tijdens de tocht delen opa en Stijn geheimen met elkaar en hebben veel lol. Uiteindelijk komt het afscheid….
Dummie de Mummie en de schat van Sohorro – Tosca Menten
Wie kent Dummie de Mummie niet. Deze keer zijn Dummie en Goos op Jamaica en vinden een eeuwenoude schatkaart.
De jongen die draken kweekte – Andy Shepherd
Tomas neemt een vrucht mee van een rare boom uit grootvaders tuin. Wat je niet zou verwachten gebeurt, er komt een draakje uit.

Stemweek

Tijdens de stemweek die plaats vindt van 20 t/m 26 mei kunnen kinderen online stemmen op hun favoriete boek in hun leeftijdscategorie.

Boekpakket

Boekpakket is de online kinderboekenspecialist voor school én thuis. Door middel van een zichtzending kun je gemakkelijk en snel kiezen met welke boeken je de schoolbibliotheek wilt aanvullen. Je kunt verschillende pakketten vol boeken bestellen, zoals een algemeen, makkelijk lezen, informatief of christelijk pakket. Ook kan er een pakket op maat gemaakt worden, bij bijvoorbeeld een specifiek thema. Het pakket blijft vier weken op school.

Ook voor ouders is Boekpakket een uitkomst. Op de website kun je namelijk eenvoudig selecteren op basis van AVI-niveau, leeftijd, boekenserie, doelgroep of thema. Zo vind je een leuk en geschikt boek op het leesniveau van jouw kind!

Houd mijn blog in de gaten voor de reviews die ik van elk boek uit het Kinderjurypakket  ga schrijven.  Met dank aan Boekpakket.nl voor het beschikbaar stellen van de boeken.

Het Kinderjurypakket 2019 is te bestellen via deze link: Kinderjurypakket 2019

 


One thought on “Lezen voor de Kinderjury met Boekpakket (met winactie!)

  • Volgens mij doet boekpakket niet meer aan zichtzendingen. Helaas, want ik vond het bijzonder handig elk jaar.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.