woensdag, april 17, 2024
AlgemeenBoekreviewsKinderboekenReviews

Voorlezen kan zo ontzettend leuk zijn!!


Ik ben een grote fan van voorlezen. Ten eerste omdat ik het ontzettend leuk vind om te doen, en ten tweede omdat het gewoon goed is voor kinderen. Ik probeer kinderen enthousiast te krijgen voor het lezen van boeken, ook al is het lezen vaak lastig voor ze. En het voorlezen gaat alleen maar beter als je natuurlijk een goed voorleesboek hebt.

Een paar weken geleden kreeg ik de vraag van Susan van ’t Hullenaar of ik misschien haar boeken wilde voorlezen in de klas. Zij schreef een serie boeken voor kinderen over de Groene Hand. Een geheime club van kinderen die allerlei spannende dingen beleven. De boeken zijn bedoeld voor kinderen uit groep 4 t/m 6. Nu geef ik les in groep 5/6, dus was ik daar zeker voor in.

Zo gezegd zo gedaan. Ik begon in deel 1, De vijf opdrachten. Het viel mij gelijk op dat de hoofdstukken niet al te lang waren. Dit is fijn, want soms heb je aan het einde van de dag maar vijf minuutjes, en wil je toch nog graag even voorlezen. Dat kon prima met dit boek. En de spanning zat er gelijk in. Zuchtende kinderen omdat je stopt met lezen omdat het tijd is, en je hoeft het boek maar te pakken en ze zitten er gelijk weer helemaal klaar voor. Heerlijk.

De groen hand #1 De vijf opdrachten.

Het verhaal gaat over Flora en Anniek. Flora krijgt een brief van De groen Hand, Een geheime club. Als ze vijf opdrachten goed uitvoert, mag ze ook bij de club. Ze mag er echter met niemand over praten, ook haar beste vriendin niet. Dit levert af en toe wel wat problemen op, en één keer bijna ruzie. Toch zet Flora door en werkt vijf ontzettend spannende opdrachten af.  De kinderen hangen aan je lippen tijdens het voorlezen.

Toen we halverwege het boek waren, kwamen twee kinderen ’s ochtends naar mij toe met de mededeling: “Juf, wij hebben ook een geheime club opgericht, en bedenken allerlei opdrachten.”

Op de site van de auteur kun je nog meer informatie over de boeken vinden: susanteksten.nl/kinderboeken

Hier kun je ook twee leskaarten vinden die je kunt gebruiken tijdens of na het lezen van De vijf opdrachten.

Inmiddels ben ik begonnen in de klas met het tweede boek: Het beeld van Raban, die gelijk alweer net zo spannend lijkt te worden en ik denk dat ik daarna ook Het blauwvonk mysterie zal moeten bestellen. En dat vind ik natuurlijk totaal geen probleem 😉

 

 

Delen op social media of per email :

One thought on “Voorlezen kan zo ontzettend leuk zijn!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.