maandag, juni 24, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Beroep onder de loep


In dit boek nemen 40 vrouwen hun beroep onder de loep. Beroep onder de loep is een boek voor meiden van groep 7/8 en wat ouder om in te bladeren en misschien te ontdekken welk beroep bij ze zou kunnen passen.

Elk beroep is belangrijk, je moet aan de slag met je talenten en deze ontwikkelen. Dit zegt Judith van Helden in het voorwoord van dit boek, erg leuk en luchtig geschreven, alsof het echt geschreven is voor diegene die op dat moment het boek in handen heeft.

Beroepentest

Na het voorwoord staat in het boek een kleine beroepentest. Deze bestaat uit vijf vragen, en kun je beantwoorden met A,B,C of D. Na de vijf vragen kijk je welke letter je het vaakst hebt bij je antwoorden en kun je kijken wat belangrijk is voor jou bij het kiezen van een beroep. Ook hier weer erg leuke vragen en duidelijk geschreven. Bij de antwoorden wordt omschreven hoe je ongeveer in elkaar zit en wat dan eventueel bij je zou passen.

Miljoenen artikelen

Beroepen

Met illustraties van Marieke ten Berge

Dan komt het gedeelte met de beroepen. Veertig geheel uiteenlopende beroepen, van vertaler tot goudsmid en van boerin tot automonteur. Wat erg leuk is dat niet alle beroepen typisch “vrouwenberoepen” zijn. Er is heel ruim gedacht.
Elk beroep wordt steeds weer anders beschreven. Het is dus niet zo dat je elke keer hetzelfde leest, maar dan van een ander beroep. De ene keer is het echt een interview, de andere keer een schema van een dag, wat er allemaal komt kijken bij het uitoefenen ervan. Met andere woorden heel gevarieerd.

Beroep onder de loep is echt een boek voor meiden. Een lekker groot boek. Een boek om lekker even mee weg te kruipen op de bonk of in een zitzak, in de klas of thuis. Om heerlijk in te bladeren en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Dat er voor meiden veel meer beroepen zijn weggelegd dan dat je eigenlijk denkt. Ben wel heel benieuwd of er ook zo’n mooi boek voor jongens gaat komen.

Beroep onder de loep – Judith van Helden
Illustrator: Marieke ten Berge

Verkrijgbaar via deze link: Beroep onder de loep

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest