donderdag, juni 13, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Wat dieren de hele dag doen.


Kinderen kunnen altijd heel veel vragen stellen. Vaak zijn dat van die vragen die heel simpel zijn, maar waar je dan toch niet zo snel een antwoord op weet. Zo is zo’n vraag: “Wat doen dieren de hele dag?” Tja, als je dan naar je huisdier kijkt, dan doen ze eigenlijk niet zoveel. Een beetje slapen, een beetje eten en wat spelen, meer is het vaak niet.

Met dit boek kun je in ieder geval deze vraag wel beantwoorden. In dit boek: “Wat dieren de hele dag doen” van Wendy Hunt wordt van heel veel dieren verteld wat ze zoal de hele dag doen.

Wat dieren de hele dag doen.

In dit boek kom je langs 14 verschillende leefomgevingen. In elke omgeving vertellen 8 dieren wat ze in hun leefomgeving de hele dag doen. Zo maken kinderen onder andere kennis met het koraalrif, de savanne, de noordpool, de mangrove etc. Ook leren ze veel dieren kennen. Zelfs ik heb nog weer nieuwe dieren leren kennen. Heb jij wel eens van een slijkspringer gehoord?
Eerst zie je ze op een grote plaat in hun habitat en daarna apart met een klein verhaaltje wat ze doen.
Dit allemaal met hele mooie illustraties van Muti.

Kinderen leren op deze manier ook dat er veel verschillende leefgebieden zijn, en welke rol ieder dier heeft in deze omgeving.
Op de grote plaat wordt de habitat getekend en omschreven. Je ziet dan ook al de dieren in hun habitat. Leuk is om dan van te voren met de kinderen te kijken welke dieren je ziet en alvast voorkennis te activeren. Daarna ga je met ze lezen (of ze lezen zelf, afhankelijk van de leeftijd) over de dieren.

Een erg leuk boek, wat je elke keer weer pakt om er in te kijken, te lezen en van te genieten. Samen met de kinderen of de kinderen alleen. Het is geschikt voor zowel de jonge kinderen als de al wat oudere. Ik denk dat hij bij mij in de groep (groep 5/6) met open armen zal worden ontvangen.

Met dank aan uitgeverij Trichis  voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

 

 

 

Cadeauwinkel

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest