zaterdag, juli 13, 2024
Algemeen

Van juf Marjan heeft een Minibieb!


Ik zat er al een tijdje op te broeden, een minibieb, en vandaag was het dan eindelijk zover: mijn eigen minibieb.

Op zolder had ik een doos met boeken die heel mooi zijn, maar niet meer in de boekenkast passen. Er zijn boeken bij die gaan nooit weg, maar er zijn ook boeken bij die je gelezen hebt en die dan boven op zolder in een doos verdwijnen. Mooi boeken hoor, maar mijn boekenkast is gewoon te klein.

Boeken in een doos op zolder, dat is toch zonde. Vandaar mijn idee. Zo kunnen andere mensen ook nog genieten van deze mooie boeken.
Nu zijn we deze zomervakantie veel aan het geocachen geweest, en kwamen we regelmatig minibiebs tegen. Mijn man leek het leuk om ooit eens een cache zelf te leggen, en zo is het idee ontstaan om een minibieb te bouwen waar in de toekomst ook een geocache in kan komen. En jawel, de minibieb staat.

Het onderste gedeelte is speciaal voor de kinderboeken. Er staat nu voor alle leeftijden iets in. De bovenste plank is voor de volwassenen en young adults.

Ik hoop dat veel mensen, vooral kinderen gebruik komen maken van de minibieb.

De regels zijn simpel:

Zie je een leuk boek om te lezen, neem het gerust mee. Lenen is niet houden, dus breng hem als je hem uit hebt ook weer terug.

Wil je het boek graag houden, omdat je hem zo mooi vindt? Dat kan, maar breng er dan een ander boek voor terug.

Zo blijft de minibieb goed gevuld.

Van verschillende mensen in de buurt hoorde ik al dat zij ook nog wel boeken hadden liggen, dus ik hoop dat de kast zeker gevuld blijft. Ook hoop ik dat de kinderboekenplank veel gelezen gaat worden, want als juf vind ik het heel belangrijk dat kinderen lezen!

Kantoor en schoolKantoor en school

 

Delen op social media of per email :

One thought on “Van juf Marjan heeft een Minibieb!

  • Hoi wat een mooi kastje! Weet je dat je je ( kosteloos) kan aansluiten bij kinderzwerfboek als station? Je krijgt dan 2 x per jaar een boeken pakket toegezonden! Op de website vind je alle info. http://www.kinderzwerfboek.nl
    Dmv een code kun je het boek blijven volgen. Veel plezier met de boeken , groetjes Marion

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest