BoekreviewsPrentenboekenReviews

Knikkeruil, prentenboek van de kinderboekenweek 2017Knikkeruil, prentenboek van de kinderboekenweek 2017

Het Prentenboek Knikkeruil is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2017.

Het prentenboek zit samen met het kinderboekenweekgeschenk in het lespakket voor de basisschool.
Het is geschreven en geïllustreerd door Martijn van de Linden en Maranke Rinck.

Knikkeruil

Knikkeruil gaat over een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil. De andere knikkers (de knikkers zijn in het boek allemaal dieren of dingen) willen wel met hem spelen, maar dan zien ze opeens monsters. Ze moeten zich verstoppen. Ze gaan naar verschillende verstopplekken. De knikkerbaan, het knikkerpotje, een doolhof en nog meer plekken waar ze zich zouden kunnen verstoppen. Echter gaat het elke keer mis met Uil, Of het lukt niet, of hij durft niet. Toch laten de andere knikkers hem niet in de steek.
Uiteindelijk vindt Knikkeruil een mooie verstopplek en zien ze de monsters niet meer. Maar waren er eigenlijk wel monsters?

Een mooi uitgevoerd prentenboek. Het heeft geen hardcover, want je kunt de achterkant gebruiken als knikkerpoortjes. Verder is het gedrukt op 100% chloorvrij geproduceerd papier.
Gelijk op de binnenkant van de kaft en de eerste bladzijde zijn allemaal knikker getekend die lijken op dieren of dingen.

In het lespakket van de Kinderboekenweek zit een les bij dit prentenboek: Kijken naar knikkers voor groep 1 t/m 4. Er wordt in deze les gekeken naar knikkers en welke dieren of dingen je erin ziet. Kinderen gaan in deze les ook zelf knikker tekenen.

Ik vind het ook een heel mooi prentenboek om voor te lezen en te praten met kinderen over vriendschap, elkaar steunen en dat je niet iemand buitensluit ook al lukt diegene iets niet tijdens het spelen. Hoe voelt het als iets niet lukt, en je het idee hebt dat je anderen tot last bent.

Al met al, een aanrader. Knikkeruil

Kantoor en schoolKantoor en school

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest