maandag, juli 22, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Gruwelijk grappige griezelverhalen.


Van uitgeverij De Fontein mocht ik het boek Gruwelijk Grappige Griezelverhalen lezen. Een boek vol ijzersterke verhalen van het genootschap van de Lachende Zaag. Dit genootschap bestaat uit de schrijvers Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel. Van deze schrijvers heb ik ook al reviews op mijn blog staan. Van Tosca Menten de boeken van Siem Subliem, van Jozua Douglas twee boeken van de Costa Banana serie en van Manon Sikkel Geheim agent oma.

Ik heb mij met dit boek prima geamuseerd. Ik heb inderdaad grappige, gruwelijke en griezelige verhalen gelezen. Maar wel zo dat het voor kinderen leuk blijft. Elk verhaal wordt in het boek afgewisseld met een gedicht, een spreekwoord of leuke weetjes.

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen

Het eerste verhaal gaat over de pest in de Middeleeuwen. Over een vrolijke jongen Abbeke, die geneest van de pest en hoe het genootschap is ontstaan. Verder zijn er verhalen over Dokter Bottenblij die graag lichaamsdelen afzaagt, Snackbar Rattenpatat waarbij je denkt wat hebben patat en ratten met elkaar te maken? Nou, ik kijk de volgende keer wel extra goed naar mijn patatje dat ik bestel in de snackbar hoor!

Tante Jet moet op een gruwelijk dieet dat wil je niet weten. Het spookdekbed dat beweegt, ik moet er niet aan denken om hier onder te liggen. En dan het verhaal over de horrorclown en bange Bob, een verhaal om van te smullen.

Bij het verhaal over Knobbeltjesdag werd ik een klein beetje misselijk en Anna leeft tussen de doden, wat weer een erg grappig verhaal was. Worst uit de slagerij bekijken we voortaan ook met een ander oog en het verhaal over opa die wratten koopt was weer lekker smerig.

Kortom dit boek dat al snel na uitkomen in de kinderboeken top tien verscheen is een heerlijk recept van verhalen voor kinderen vanaf een jaar of tien om heerlijk van te smullen en griezelen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest