woensdag, april 17, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Manege Appelbloesem, Pony’s zijn geweldig – Pippa Young


Pony’s zijn geweldig is het eerste boekje uit de serie Manege Appelbloesem van uitgeverij Kluitman. Het is geschreven door Pippa Young. Over Pippa Young is zeer weinig informatie te vinden.

Pony’s zijn geweldig heeft een kleurrijke hardcover. Je ziet een meisje met een grijze pony in een weiland staan. Het nodigt echt uit om te lezen. Zeker bij meisjes die van paarden houden zal het zeker in de smaak vallen.
Toen ik het boek binnen kreeg, en het lag op school op mijn bureau kwamen er gelijk al meisjes naar mij toe of ze het boek mochten lezen, en toen hadden ze alleen nog maar de voorkant gezien.

Flaptekst:

Op manege Appelbloesem is altijd wat te doen. Lena komt er zo vaak als ze kan. Pony’s zijn gewoon de allerleukste dieren die er bestaan!
Lena verhuist met haar moeder van de stad naar het dorpje Wilgenbroek. Daar komt haar allergrootste wens uit: ze mag leren paardrijden! Bij de gezellige manege Appelbloesem ontdekt ze al snel dat pony’s nog geweldiger zijn dan ze al dacht. En vooral de lieve Samson. Lena is helemaal gek op hem. Maar ze merkt ook dat ze nog veel over pony’s moet leren. De andere meisjes op de manege helpen haar graag en ze worden goede vrienden. Alleen Julia doet de hele tijd gemeen tegen haar. Wat is er toch met haar aan de hand?

Het boek is echt heel leuk om te lezen. Het is lekker vlot geschreven met niet te veel moeilijk  woorden erin, dus zeker goed te lezen voor kinderen vanaf zeven jaar, zoals op het boek vermeld staat.
De opbouw van het verhaal loopt vlot, en het feit dat Julia zo gemeen doet wordt op een goede manier beschreven. Ook de manier waarop Lena hiermee omgaat. Ze laat zich niet op haar kop zitten en geeft tegenspraak, hierdoor komt het dat Julia uiteindelijk wat ontdooit en vertelt ze waarom ze eigenlijk zo doet.

Manege Appelbloesem,
Pony’s zijn geweldig
Pippa Young
122 pagina’s
Uitgeverij Kluitman
2016

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.