vrijdag, juni 14, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Een stom ongeluk – Kees Opmeer.


Een stom ongeluk van Kees Opmeer is een boek uitgegeven door Kwintessens. Al eerder las ik van Kees Opmeer De mislukte kampioen.
Kees Opmeer is auteur van jeugdboeken en boeken over maatschappelijke onderwerpen als speciaal onderwijs, mantelzorg, armoede, kindermishandeling en geweld tegen vrouwen. Hij heeft tot nu toe meer dan 30 titels op zijn naam staan.
De illustraties zijn gemaakt door Nicole Rutten. Zij heeft al veel illustraties voor verschillende kinderboeken gemaakt.

Met plezier leren lezen . Dat is een belangrijk uitgangspunt voor de leesboeken van Kwintessens. Maar het gaat in deze boeken ook om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. In de boeken komen dilemma’s voor die kinderen herkennen, ook al is de context soms heel anders.
Met het lezen van de boeken ontwikkelen kinderen zowel hun leesvaardigheid als hun sociale vaardigheden.

Op de voorkant van het boek zie je in het donker, bij slecht weer een politiewagen en brandweer, met daarbij een groepje mensen. Dit alles roept de sfeer op die bij de titel past.

Flaptekst:

Jesse heeft ruzie met zijn broer Frens. Jesse is zo boos dat hij de koplamp van Frens’ fiets kapot trapt. Als Frens ’s avonds door het donker naar huis fietst, wordt hij aangereden. De chauffeur is doorgereden. Heeft de chauffeur hem niet gezien, omdat zijn koplamp kapot was? Jesse voelt zich ontzettend schuldig. Hij gaat op onderzoek uit: Wat is er precies gebeurd? Wie heeft het gedaan? Frens kan hem niet helpen, hij is zijn geheugen kwijt. Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes op zijn plaats.

Ik vond het een spannend boek. Het blijft tot het laatst toe een raadsel wie het nu eigenlijk is geweest. Hoe dit dan wordt opgelost is ook heel verrassend.
Jesse staat in dit boek voor heel wat dilemma’s. Het boek is ook geschreven vanuit de persoon van Jesse. Je beleeft het verhaal als het ware vanuit hem. Erg goed gedaan.
Het boek Een stom ongeluk is te bestellen via de webshop van Kwintessens

Een stom ongeluk
Kees Opmeer
2012
Kwintessens
92 pagina’s

Kantoor en schoolKantoor en school

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest