dinsdag, juni 18, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Draak Dries en de vliegende dokters – Julia Donaldson/Axel Scheffler


Draak Dries en de vliegende dokters is het tweede boek over Draak Dries.Draak Dries is de eerste. Ze zijn geschreven en geïllustreerd door Julia Donaldson en Axel Scheffler.
Julia Donaldson en Axel Scheffler vormen samen het populairste prentenboekenduo van Groot-Brittannië. Het beroemdste boek dat ze samen maakten is ‘De Gruffalo’,

Draak Dries en de vliegende dokters.

Draak Dries en de vliegende dokters gaat over ridder Joris, prinses Annelies en Dries de Draak. Dries vliegt Joris en Annelies rond per Draak-expres. Het zijn vliegende dokters. Draak Dries kan niet goed landen, dit komt op een leuke manier in het hele boek naar voren.
Joris en Annelies genezen een zeemeermin,  een eenhoorn en een leeuw en gaan daarna naar haar oom.  Haar oom is streng, omdat ze geen prinses wil zijn, en sluit haar daarom op in de toren.
Dan wordt haar oom ziek en niemand kan hem genezen. Gelukkig weet Annelies er wat op. Daarvoor heeft ze wel wat ingrediënten nodig, die Draak Dries en Joris gaan halen. Dit doen ze bij de zeemeermin, de eenhoorn en de leeuw.
Als ze haar oom genezen heeft, mag ze gelukkig weer dokter worden, en gaan ze op weg naar de volgende patiënt.

Een heel mooi prentenboek, met hele mooie illustraties. Het is getekend in de stijl van de Gruffalo. Er valt veel te zien op de platen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest