donderdag, mei 30, 2024
BoekreviewsJeugdboekenReviews

Geef mij maar een boek: Achtste groepers huilen niet


Vorig jaar ging mijn allereerste blogbericht over het project Geef Mij Maar Een Boek. Wat leuk dat ik dus vandaag via school ook weer het boek van het project mocht ontvangen. Voor mij gelijk aanleiding om een jaar later ook dit boek en het project weer onder de aandacht te brengen.

Ik heb hem dus al, terwijl officieel de verkoop op 10 februari van start gaat!!!

Alle boekverkopers hebben landelijk de handen ineen geslagen om ieder kind in staat te stellen zijn of haar eigen boekenplank op te bouwen. Kinderen moeten opgroeien met boeken daarom bieden de boekverkopers ieder jaar een jeugdboekenklassieker aan voor maar 2 euro (vorig jaar was dit trouwens 1 euro).

Het eerste boek, vorig jaar was Oorlogswinter van Jan Terlouw.

Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens is dit jaar de keuze. Het boek over de stoere Akkie, die dol is op voetbal en zich samen met haar klas voorbereidt op de CITO-toets, het schoolkamp en het voetbaltoernooi. Wanneer Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, leeft heel groep acht met haar mee. Het verhaal is gebaseerd op de ervaringen van de schrijver. Hij is zelf leerkracht geweest. Een mooie beschrijving van de overgang van de basisschool naar de middelbare school , maar ook van Akkies ziekte.
Van het boek is in 2012 een ontroerende familiefilm gemaakt door Dennis Bots met rollen van, Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Eva van der Gucht en Johanna ter Steege. Meer dan 1 miljoen mensen zagen de filmversie van het boek in de bioscoop en op tv.

 Prijzen:

Het boek: de Prijs van de Nederlandse Kinderjury – 10 tot 12 jaar

De film: De Gouden Kalf Publieksprijs

Van het boek ‘Achtste-groepers huilen niet ‘werden ruim 160.000 exemplaren verkocht.

Op de site van Geef Mij Maar Een Boek is voor scholen ook een lesbrief te downloaden onder het kopje scholen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Delen op social media of per email :

One thought on “Geef mij maar een boek: Achtste groepers huilen niet

  • Wat super goed dat dit boek is gekozen voor dit project. Zelf heb ik er vorig jaar ook een topic aangewijd en dit jaar zeker weer. Dit is een boek die niet in je kast mag ontbreken. Bedankt voor de tip!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest