zaterdag, juli 13, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Ik lees slim met Spik en Spek – Anneriek van Heugten


Met een RT & follow actie van Pica op Twitter op dierendag won ik het boekje Ik lees slim met Spik en Spek: sterk of slim uit de Ik lees slim-serie, weetjes over dieren.

Ik lees slim met Spik en Spek: sterk of slim is een informatieboekje voor jonge kinderen geschreven door Anneriek van Heugten met illustraties van Frieda van Raevels.

Op de cover staat een schattige chimpansee en wordt aangegeven dat het boekje geschreven is voor AVI M3-E3

Ik lees slim met Spik en Spek

Het boekje geeft op een leuke en speelse manier informatie over sterke en/of slimme dieren. In de inhoudsopgave wordt heel duidelijk met kleur aangegeven welke hoofdstukjes geschreven zijn in AVI M3 en welke in AVI E3.

Het boekje begint met een strip met Spik en Spek. Dan wordt er verteld wat het boek precies inhoudt.
Hoofdstukjes over “Groot en sterk” (olifanten bijv.), “Klein en sterk” (o.a. de kever), “Slim” (egels), “Terug in de tijd” (over bijv. trekpaarden), “Sterk of slim” (overzichtspagina’s met sterke en slimme dieren, dan weer een strip en tenslotte nog leuke spelletjes waarin de gelezen informatie in spelvorm wordt teruggevraagd.

Ik lees slim met Spik en Spek: sterk of slim is een boekje dat prettig leest, al vraag ik me wel af of het voor een kind dat M3 beheerst niet vervelend is dat de hoofdstukjes geschreven in E3 moeilijk te lezen zijn. Nu is het natuurlijk wel zo dat een kind dat M3 beheerst wel uitgedaagd wordt hierdoor. Het oefent in een hoger niveau, zodat het niveau ook eerder beheerst wordt.

Sterk of slim. een kleurrijk aantrekkelijk informatieboekje met mooie tekeningen, maar ook fotootjes van de dieren die beschreven worden.

In deze serie is ook verkrijgbaar: “Snel of traag”, “Groot of klein” en “Luid of stil”.

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest