maandag, april 22, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Kaat en Kit en de verboden bakwedstrijd- Jolanda Horsten


Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd is geschreven door Jolanda Horsten. Haar eerste kinderboek verscheen in 1999, Letje Latje over een vrolijk meisje. Dit boek is ook in het Duits vertaald. Jolanda Horsten heeft inmiddels meer dan dertig kinderboeken geschreven. Ook heeft ze een jeugdroman geschreven, Blom. Deze werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Ook deze is in het Duits vertaald

De tekeningen zijn gemaakt door Helene Jorna. Zij maakt voor verschillende kinderboeken tekeningen in verschillende thema’s

Op de voorkant van het boek zie je twee vrolijke meiden die heel duidelijk aan het bakken zijn. Alle ingrediënten en keukengerei zijn aanwezig op de tekening.

Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd.

Kit en Kaat hebben een club. De club van koek en ei. In de krant staat een advertentie van een taarten bakwedstrijd. Hieraan wille Kit en Kaat gaan meedoen. Ze krijgen alleen ruzie over wat voor taart er gebakken moet worden. Door hun ruzie wordt de keuken bij Kaat een rommeltje en wordt de moeder van Kaat erg boos. Ze mogen geen taart meer bakken. Kit en Kaat zijn hun ruzie vergeten en alles is weer koek en ei.

Ze besluiten om dan maar stiekem te gaan bakken. Midden in de nacht, maar dan moeten ze wel eerst geld verdienen. Ze gaan daarom oude spullen verkopen op de rommelmarkt.

Als ze naar de supermarkt gaan blijkt dat ze toch geld tekort hebben, ondanks dat ze wat verkocht hadden op de markt. Ze moeten iets terugleggen, maar Kaat heeft een goed plan, ze versieren de taart met een oude Barbie.

Als ze klaar zijn ruimen ze snel op en spuiten een geurtje zodat je het niet meer ruikt.

Als ze de taart weg willen brengen komen ze Henk de zwerver tegen. Ze laten hem de taart zien, en uiteindelijk geven ze de taart aan hem, omdat hij zo aardig is.

Ze vinden het wel jammer, maar ja, Henk was erg blij.

’s Avonds staat Henk voor de deur, met de overblijfselen van hun taart, samen met bakker Bol.

Na de halve taart opgegeten te hebben heeft hij hem toch nog naar de bakwedstrijd gebracht, omdat hij misselijk werd, en nu hebben ze erg leuk nieuws.

Kit en Kaat is een erg leuk boek voor meiden vanaf 7 jaar. Het is geschreven in AVI-niveau M4.

Het leuke aan het boek is dat er tussendoor ook nog leuke baktips staan, en achterin het boek staat het recept voor de taart van Kit en Kaat. Ook staan er nog tips in voor een boekbespreking.

Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd.

Jolanda Horsten.
Illustraties: Helene Jorna
Uitgeverij: Zwijsen
59 pagina’s
2016

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest