dinsdag, juni 18, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Superjuffie! – Janneke Schotveld


Superjuffie! is geschreven door Janneke Schotveld met illustraties van Annet Schaap. Superjuffie! is het eerste boek in de serie. Twee boeken zijn bekroond met de pluim van de Nederlandse Kinderjury en één is getipt door de Nederlandse Kinderjury. Verder heeft Janneke Schotveld onder andere Filla Fien (Hotze de Roos-Prijs 2008) en De flat van Fatima (bekroond met de Glazen Globe 2011) geschreven.

Op de voorkant van het boek zie je Superjuffie! vliegen boven de stad met twee biggetjes. Een aanlokkelijk boek wat zeker uitnodigt om te lezen.

Superjuffie:

Juf Josje en haar klas worden in dit boek uitgebreid voorgesteld, net als meester Snor. In dit eerste boek wordt ook verteld dat ze is komen wonen in een huis aan de rand van het stadspark, geërfd van haar oudoom.

Tijdens dit boek worden veel dieren door juf Josje gered, de rode draad in het verhaal is echter de dierentuin. Er is een nieuwe eigenaresse en de oude eigenaar is van het ene op het andere moment verdwenen. Eerst lijkt er niets aan de hand, totdat er een tijger verdwijnt en meneer Jan, de oude eigenaar, hier de schuld van krijgt.

Maar is dit wel zo en wat doet de nieuwe eigenaresse, mevrouw Engelenhaar, toch vreemd.

Juf Josje gaat samen met de dieren op onderzoek uit en uiteindelijk beleven ze een superspannend avontuur in de dierentuin.

Ik heb het boek voorgelezen in mijn groep 6. Er werd telkens weer gevraagd: “Ga je weer lezen uit Superjuffie?” Er zijn veel momenten dat er smakelijk gelachen wordt tijdens passages uit het boek. Dit geeft ontzettend veel voorleesplezier. Ik heb ook de andere boeken in de klas, en die staan eigenlijk bijna nooit in de kast.

Toen dit boek uit was vroeg ik of ik nu een ander boek moest voorlezen, of weer een Superjuffie. En je raadt het antwoord al, dus nu lees ik voor uit Superjuffie op kamp.

Superjuffie!
Janneke Schotveld
Illustraties van Annet Schaap
Uitgeverij Unieboek
2011
142 pagina’s

Superjuffie! en andere boeken van Janneke Schotveld:

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest