Beweegknap

Beweegknap (lichamelijk-kinestetisch)

Kinderen die beweegknap zijn zijn kinderen die graag fantasiespelletjes spelen, zoals bijvoorbeeld een rollenspel of poppenkastspel. Hierbij zijn ze bezig met hun handen. Bouwen vinden deze kinderen ook heel leuk.Ze houden van afwisseling en vooral bezig zijn. Ook knutselen vinden ze leuk, want dan kunnen ze ook de materialen ervaren en bezig zijn met hun handen. Namaken van iets is niet de bedoeling. Kinderen die beweegknap zijn willen zelf iets bedenken en maken.
Zie ook: In de keuzekast: beweegknap

Opdrachtkaarten

Hieronder vind je de opdrachtkaarten die ik gemaakt heb bij deze intelligentie , onderverdeeld in groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Door op de link te klikken opent de opdrachtkaart in PDF of een aparte pagina met tekst en uitleg en een download voor het materiaal.

Groep 3/4

knikkers mikken
dobbel een beweging
balanceren
Beweegkaarten voor en met spelling (nieuw)

Groep 5/6

knikkers-mikken
spiegel-je-maatje
beroepen uitbeelden
klap stap stap stop
klap stap stap stop opdrachtkaart
klop en draai
Beweegkaarten voor en met spelling (nieuw)

Groep 7/8

alfabet-met-lichaam
bewegen-met-de-dobbelsteen
leren-jongleren
duimworstelen
touwspelletjes
elastiekspelletjes
yali
Beweegkaarten voor en met spelling (nieuw)

Iedereen is vrij om deze opdrachtkaarten te gebruiken. Ik zou het leuk vinden om eens te horen hoe het bevalt. Misschien kan ik nog iets verbeteren of heb je ideeën. Dan hoor ik dit graag! Laat gerust een reactie achter of vul het contactformulier in. Een mailtje sturen kan ook: van.juf.marjan@gmail.com

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

%d bloggers liken dit: