zaterdag, juli 13, 2024
AdvertorialsAlgemeen

ALLES op het SPEL

ALLES op het SPEL is een boek met 15 spellen voor de optimale ontwikkeling van ieder kind. Een fijn boek voor leerkrachten en ouders. Een boek waarin in 15 spellen in 15 weken worden aangeboden om zo vaardigheden te leren die nodig zijn om de schooltijd met plezier en succesvol te kunnen beleven.

ALLES op het SPEL

ALLES op het SPEL

Het boek ALLES op het SPEL is een doeboek. Na een voorwoord van Louis van Gaal en de schrijfster Ingrid Bunnik is er een klein stukje theorie beschreven over waarom bewegen belangrijk is, hoe je het boek gebruikt en een verhaal uit de praktijk.

Daarna worden in 15 hoofdstukken verschillende vaardigheden onder de aandacht gebracht en uitgelegd. Deze vaardigheden oefen je dan in de vorm van een spel  in één week. Na 15 weken heb je dan het hele boek doorgewerkt. Maar je kunt er natuurlijk ook langer over doen. Dat is hoe iedereen ermee omgaat.

Spel van de week

Elke week staat er dus een thema centraal.   Een hoofdstuk is als volgt opgebouwd:

  • Thema van de week, met de uitleg van de vaardigheid en een interessante wist je dat…..
  • Spel van de week, met de uitleg van het spel waarbij onderscheidt wordt gemaakt voor de onderbouw, de midden- en bovenbouw.
  • Een stuk met een wat of waarom dit spel of deze vaardigheid zo belangrijk is om te oefenen
  • Succesverhaal van de week met een mooi verhaal uit de praktijk
  • En tot slot een interessante wist je dat….

Met 15 spellen en gericht bewegen stimuleer je: Optimaal leren, schrijven en rekenen, executieve functies en samenwerken en samenspelen

Het boek sluit af met twee hele handige observatiehulpen.

  1. De eerste is een observatiehulp bij de 15 spellen. Per spel kun je zien welke vaardigheid er spelend geoefend wordt en bij welke waarneming je dus een bepaald spel kunt spelen om iets te oefenen (het spel tikkertje bijvoorbeeld, is goed om te spelen als kinderen vaak omvallen, veel botsen, struikelen of moeite hebben met stoppen).
  2. De tweede observatiehulp is een observatiehulp bij lezen, schrijven en rekenen. Wat zie je bij deze vakgebieden en welke vaardigheid is dan nog niet voldoende ontwikkeld.

Tot slot

Wat ben ik blij dat ik dit boek heb mogen ontdekken. Ik ben best veel bewegend met  mijn leerlingen aan het werk. Met dit boek kun je structureel aan bepaalde vaardigheden werken in de vorm van een spel. De succesverhalen zijn leuk om te lezen en ook heel herkenbaar.
Het is fijn dat er met dit boek rekening word gehouden met kinderen van groep 1 t/m 8 zodat het boek breed inzetbaar is.  Met de observatiehulpen achterin kun je in één oogopslag zien wat je zou kunnen gaan oefenen bij waarnemingen die je doet in de klas.

Het boek is nu beschikbaar via de volgende website allesophetspel.nl of via bijvoorbeeld Paagman


advertrorial

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.