vrijdag, juni 14, 2024
AdvertorialsAlgemeenOnderwijsmaterialenReviews

Correctbook Forever Gamebook

Hoe leuk is dit, oneindig spelletjes spelen met de Forever Gamebook van Correctbook. Een boekje met spelletjes als boter, kaas en eieren, bingo, galgje, lingo en yahtzee. En dit boek kun je gewoon steeds opnieuw gebruiken omdat je de bladzijden gewoon weer uit kunt wissen.

Forever Gamebook

Het Forever Gamebook is een uitgave van Correctbook.  De producten van Correctbook zijn uitwisbaar. Zo is het dus een heel milieuvriendelijk product.
Het wordt geleverd in een kartonnen box waarin je het boekje kunt bewaren samen met het wisdoekje, de uitwisbare stiften en 5 dobbelstenen.

Allerlei spelletjes

Bij mij in de klas spelen de kinderen graag tussendoor wel eens een spelletje. Met de Forever Gamebook wordt dat heel gemakkelijk. Ze kunnen zo bijvoorbeeld Yahtzee spelen in dit boekje. Je hoeft nu hiervoor dus geen scoreformulieren te kopiëren omdat na het spel de bladzijden heel goed uitwisbaar zijn. Een goedkope en milieuvriendelijke oplossing dus.
Naast Yahtzee kun je ook Zeeslag spelen. Je kunt dan met dit boek opengeslagen tegenover elkaar zitten met een bladzijde rechtop ertussen zodat je niet bij elkaar kunt kijken.

forever gamebook

Verder kun je Vier op een rij spelen. Omdat het gamebook wordt geleverd met vier verschillende kleuren stiften kun je het zelfs met vier kinderen tegelijk spelen. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan over de spelletjes.

Maar hoe kun je nu met meerdere spelers bijvoorbeeld Yahtzee spelen in één boekje spelen zul je denken. Ook daar is aan gedacht. Je kunt de pagina’s namelijk uit het boekje halen en later weer terug stoppen.

 

Keuzekast

Dit Forever Gamebook kun je heel goed in de keuzekast leggen. Kinderen kunnen heel goed zelf de pagina’s wissen. Ik denk wel dat je voorzichtig moet zijn met het uithalen van de pagina’s en weer terugstoppen. Je kunt dit beter even zelf doen, of de pagina’s alvast los in de keuzekast leggen.
Een klein nadeel is ook wel dat de spellen in het engels zijn. Dit hoeft geen groot probleem te zijn. De meeste kinderen kennen de spellen wel en als je het eerst even uitlegt gaat dit prima. Achterin het Gamebook worden de spellen trouwens in zowel het Engels als het Nederlands uitgelegd.

Correctbook

Het Forever Gamebook is te bestellen bij correctbook.com/nl en met de aankoop draag je bij aan uitwisbaar schrijfmateriaal voor kinderen in ontwikkelingsgebieden. Je steunt dus ook nog eens een goed doel.


Delen op social media of per email :

One thought on “Correctbook Forever Gamebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.