vrijdag, juni 21, 2024
Lesideeën

Vaderdag. Ook papa verdient een mooi cadeau.


Na moederdag komt vaderdag. Als je dan wat moois met de kinderen hebt gemaakt voor moederdag, is het wel zo leuk om ook wat moois voor vaderdag te bedenken. Ook nu weer in Pinterest gedoken en toch weer wat leuks gevonden. Omdat we met meerder groepen werken konden de kinderen weer zelf kiezen wat ze wilden maken voor papa.

Deze keer was de keuze een houten bak beschilderen waar spulletjes in kunnen, een schoenendoos omgetoverd tot voetbalspel en een leuke kaart van ijslollystokjes.

Aan de slag.

De kinderen die bij mij kwamen gingen aan de slag met ijslollystokjes.  Met deze stokjes kun je heerlijk aan de slag. Je kunt er mee bouwen, het lijmt goed met witte lijm en je kunt ze beschilderen.
Voor dit leuk cadeautje hebben de kinderen de stokjes versiert met viltstift. Sommige kinderen versieren de houtjes met allerlei patronen, andere kinderen geven elk houtje hun eigen kleur. Daarna op een strook gekleurd papier geplakt en ook de zijkantjes versierd. Erg mooi om te zien welke resultaten er ontstaan. Ook werd ontdekt dat je de stokjes eerst kon opplakken en daarna versieren, zodat je er een soort tekening op kon maken. Ik kan heel erg genieten van deze processen. Je geeft kinderen de materialen, geeft ze een startpunt en kinderen ontdekken het verder zelf.

Daarna goed laten drogen en bedenken wat je erop wilt schrijven. Ook hier kwamen hele leuke dingen uit.
Ten slotte een mooi lintje eraan zodat je hem op kunt rollen en dicht kunt strikken. Een leuke attentie voor vader met een persoonlijke boodschap is het resultaat.

Alles wat je nodig hebt zijn dus ijslollystokjes (knutselhoutjes), lijm, wat gekleurd papier en lint.

Nu nog en mooi inpakpapiertje eromheen, en ook papa krijgt een mooi persoonlijk cadeau.

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest