donderdag, mei 30, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Op stap met de Roskam, een echt paardenboek!


Op stap met de Roskam

Op stap met de Roskam van Vivian den Hollander is geschreven voor kinderen vanaf 6 jaar die van paarden houden. In het boek vind je drie verhalen: Naar buiten!, Pony in nood en Slapen in een stal.

De schrijfster, Vivian den Hollander, heeft al heel veel bekende kinderboeken geschreven zoals de boeken van Spekkie en Sproet, de Effies en over Opa.

In de boeken van De Roskam gaat het vooral over paardrijden.

De hoofdpersoon in de verhalen is Paulien.

 

De verhaaltjes:

Naar buiten! is het eerste verhaaltje in het boek. De kinderen gaan tijdens de paardrijles naar het bos. Ze moeten een drukke weg oversteken, en dit gaat bijna fout. Ze gaan verder naar het bos, en hebben het daar best fijn tot het paard van Paulien ineens mank loopt.

In het tweede verhaaltje, Pony in nood ontdekt Paulien een paardje in een weiland. Ze noemt het beestje Silver. Het paardje ziet er heel slecht uit, en Paulien besluit om eten te gaan regelen voor het beestje. Als later de veearts van de manege bij het beestje gaat kijken, besluit zij heem mee te nemen, omdat het zwaar verwaarloosd is. Gaat dit goed komen?

In Slapen in een stal, het derde en laatste deel, gaan de kinderen op ponykamp. Er wordt een eng verhaal verteld, en ’s nachts horen ze geluiden. Ze slapen in de stal, en verdwalen tijdens een paardrijrit in het bos als ze een speurtocht doen. En dan is er ook nog jhet kleinste paardje van de stal Saartje, die de hele tijd wegloopt.
(foto4)

Het boekje is geschreven voor kinderen die AVI niveau E4 beheersen (eind groep 4)

Op stap met de Roskam
Vivian den Hollander
Illustraties: Saskia Halfmouw
Uitgeverij: Unieboek
93 pagina’s
2017

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest