vrijdag, maart 29, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Wat een winterslaap – Katy Hudson


Vorige week besprak ik al Veel te veel wortels van Katy Hudson, en nu is het de beurt aan Wat een winterslaap.

Ook van dit prentenboek heb ik weer genoten. Op de voorkant van weer een mooie uitvoering van het boek zie je een hoop sneeuw. Bovenop die berg ligt een schildpad ietwat boos kijkend naar een konijntje dat een sneeuwbal naar hem gooit. Net als de tekeningen in het boek valt er enorm veel op te zien.

Sla je het boek open dan kom jein een mooi sneeuwlandschap en de bladzijden erna maak je kennis met Schildpad en twee leuke pagina’s met dingen die allemaal met winterslaap te maken hebben. (zoiets zat er ook in Veel te veel wortels).

Wat een winterslaap.

Schildpad wil gaan slapen, een lange winterslaap. Hij wordt echter steeds gestoord. Roodborst wil dat hij naar het winterliedjesgala komt, Konijn maakt veel lawaai, Eekhoorn wil een sneeuwballengevecht en ga zo maar door. Steeds moet Schildpad een nieuw plekje zoeken om te slapen. Totdat er uiteindelijk iets gebeurt waardoor Schildpad beseft dat de winter toch zo gek nog niet is…….

Dit prentenboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Maretak, gespecialiseerd in kinderboeken, en nu ook Prentenboeken onder de naam Maretak Kleuters. Opvallende prentenboeken die aansluiten bij thema’s die kleuters bezighouden en die ook op school in het kleutercurriculum aan bod komen.
Maretak is ook gespecialiseerd in kinderboeken. Van eerste leesboekjes die kinderen kunnen lezen zodra ze letters kennen, tot spannende boeken voor groep 8.
En alles wat daar tussen zit!

Wat een winterslaap
Katy Hudson
Uitgeverij Maretak
30 pagina’s
2017Kantoor en schoolKantoor en school


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.