vrijdag, juli 12, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Robotoorlog 2 Onzichtbaar gevaar – Rian Visser


Na het eerste deel van Robotoorlog Geheime kracht was ik heel benieuwd naar dit tweede deel in de serie geschreven door Rian Visser. Kan dit deel het eerste evenaren of overtreffen? Dit is altijd de vraag bij een serie. Soms valt het goed tegen, maar dat kan ik van dit deel van robotoorlog zeker niet zeggen, het heeft het zeker geëvenaard, en misschien wel overtroffen.

Ik mocht het boek lezen van Rian Visser, met de vraag of ik ook een les wilde geven in mijn groep van één van haar digibordlessen. Zeker wilde ik dat doen. Een verslag van de gruwelijk enge robots die mijn kinderen hebben gemaakt kun je hier vinden.

Geheime kracht is dan wel het tweede boek in de serie, maar prima apart te lezen, hoewel het natuurlijk mooier is als je het eerste deel ook hebt gelezen.

 

Onzichtbaar gevaar

Het verhaal gaat verder waar het eerste deel geëindigd is. Denny gaat samen met zijn opa Panthera en zijn oom Hirundo op weg om de kinderen te bevrijden die gevangen worden op een eiland. Ze zijn zogenaamd op weg om scharen en messen te slijpen.
Onderweg beleven ze allerlei avonturen. Ze belanden in hevige gevechten met robots. Deze robots lijken steeds beter en anders te worden.

Ze komen een meisje tegen dat robots bestuurt, zij heeft de opdracht meer kinderen te halen. Ze halen het meisje over om hen te helpen de kinderen van het eiland te bevrijden.
Dit gaat mis en uiteindelijk belandt Denny ook op het eiland. De robots hebben hier een soort paradijs voor de kinderen gecreëerd waardoor de kinderen helemaal niet meer terug willen. Ze worden bewaakt door robots die op clowns lijken.
Door een truc lukt het toch om met de kinderen van het eiland te komen.

Weer een spannend boek van Rian Visser die al meerdere boeken op haar naam heeft staan. Een kijkje op haar site is zeker de moeite waard.

Robotoorlog 2 Onzichtbaar gevaar
Rian Visser
2017
uitgevrij: books2download
165 pagina’s

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest