donderdag, mei 30, 2024
AdvertorialsAlgemeen

De leukste uitspraken van kinderen.


In verschillende onderwijsgroepen op Facebook (Middenbouwwereld, Bovenbouwwereld en Leerkrachten Lager Onderwijs) heb ik ernaar gevraagd. Daar kreeg ik heel veel leuke reacties.

Zo heb ik ook nieuwe pagina’s ontdekt, zoals What’s up je boterham  en Juf wat voor werk doe jij eigenlijk waar ook geregeld leuke uitspraken van kinderen worden gepost.

Bij de reacties die ik kreeg viel mij op dat je echt uitspraken van kinderen hebt, maar ook hele leuke woordspelingen.

Ik kan niet alle reacties die ik heb gekregen hier plaatsen, ik heb de reactie die ik het leukst vond er tussenuit gehaald.

1.Uitspraken:

Op de vraag of je je wel eens moe voelt op school: “Ik zou wel willen slapen, maar de juf praat zoveel”.

‘Juf, ik was mijn topo-blad vergeten me naar huis te nemen. Toen heb ik een atlas gepakt en ben maar gewoon een beetje in het wilde westen gaan zitten oefenen’ (groep 7)

Kleuter: “Juf, wat voor werk doe jij eigenlijk?”. “Oh, is juf zijn werken?

Oma, ben jij nog steeds de baas over mijn vader?

Wij hebben melktanden en mama en papa hebben koffietanden.

Over de staking: juf, waarom willen jullie dan kleinere klassen? Ik zit nu al zo krap! (Gr6)

Hoezo melk komt van een koe? Iejw…

2..  Woordspelingen:

Meisje komt bij haar moeder met een grote rode dikke bult op haar arm:  “Mam, ik denk dat ik gemugd ben!”

Komt een meisje weer de school ingerend: ‘Juf ik ben mijn bodybuilder vergeten’, pakt haar bodywarmer van de kapstok en rent weer naar buiten.

Juf Annet: En een zoon op (net op het) voorgezet onderwijs kwam op een gegeven moment met de vraag: mam… bestaat er soms een gezegde met ‘juf Annet’? (Ik ben juf en heet Annet). Mijn reactie:…. hmmm nee… hoezo?
Zijn docent zei regelmatig: Hm… het is niet helemaal jufannet. Ik schoot in de lach! Je… van… het…

Kleuter: Juf, mag ik vandaag in de pokkenhoek?

Juf, is het stalken gelukt?
Deze leerling vroeg dit na het stakingsuur….

 

En zo zijn er nog veel meer reacties gekomen. Echt zoveel reacties had ik niet verwacht. Erg leuk. Nu heb ik zelf natuurlijk ook veel uitspraken gehoord in de tijd dat ik al lesgeef, en weet je, ik ben er ook best veel weer vergeten. Er zijn er nog een paar die me wel zijn bijgebleven. Zoals bijvoorbeeld een leerlinge tijdens het oefenen van de eindmusical: “Juf,ben jij dan tijdens de uitvoering de soufluisteraar?” en “Ik kon alles van heel dichtbij zien met mijn ‘verderkijker’ (verrekijker).

Vanaf nu ga ik deze uitspraken maar eens opschrijven. Ik heb daar een leuk boekje voor gevonden bij Mama ABC. Het is een boekje waarin je eigenlijk de uitspraken van je eigen kind in kan opschrijven. De eerste pagina’s zijn bedoeld voor de eerste woordjes van je kind(eren) en leuke woordenschat van je kind(eren). Daarna komt het gedeelte Kinderpraat, leuke uitspraken. Deze ga ik gebruiken om al die leuke uitspraken in op te schrijven.

 

Als je nu denkt: Ik heb nog een hele leuke die hier echt niet mag missen, laat het dan gerust weten in een reactie onder dit artikel!

 

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

One thought on “De leukste uitspraken van kinderen.

  • Vorige week een leuke uitspraak van een leerling (net 4 en haar tweede dag op school).
    Leerling: ‘Juf, ik ben een beetje in de war.’
    Ik: ‘Hoe komt dat dan?’.
    Leerling: ‘Nou ik heb nog niet zo veel nagedenkt vandaag.’

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest