donderdag, maart 28, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Hennie de heks’ spookhuis – Valerie Thoma,Korky Thomas


Hennie de heks’spookhuis is geschreven door Valerie Thomas en Geïllustreerd door Korky Thomas.

De voorkant van het prentenboek ziet er best wel eng uit voor de wat jongere kinderen. Er wordt aangegeven dat het boek te gebruiken is bij kinderen vanaf 4 jaar, maar ik zou hier toch voorzichtig mee zijn.

Hennie de heks’ spookhuis

Hennie de Heks doet een dutje, samen met Helmer haar zwarte kat. De kat ziet echter een hommel en gaat erachteraan. Hij springt mis en beland met veel kabaal in de bloemenvaas. Helmer verstopt zich achter de gordijnen voor Hennie, maar ook dei komen naar beneden.
Hennie denkt dat het spookt in haar huis, als Helmer uiteindelijk ook nog de kroonluchter naar beneden laat vallen

Zoekt ze in haar Betoverende toverspreukenboek de weg-spook-spreuk. Ze vergist zich en voordat ze het weet zit het huis vol spoken, vleermuizen uilen enzovoort. Het is een echt spookhuis geworden.
Gelukkig kijkt Hennie de Heks nogmaals in haar Betoverende toverspreukenboek. Ze had per ongeluk de welkom-spook-spreuk gedaan.
Snel maakt ze het weer goed met de goede spreuk. Ook is de hutsekluts snel weer opgeruimd. Het einde van een spannende dag,

Hennie de heks’spookhuis heeft een mooie hardcoverkaft en is voorzien van grappige, gedetailleerde en soms ook wel enge illustraties. Je zou dit prentenboek ook best bij de al wat oudere kinderen kunnen voorlezen.

Hennie de heks’spookhuis
Korky Paul en Valerie Thomas
26 pagina’s
2015
uitgeverij Memphis Belle

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.