dinsdag, juni 18, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

De Breiclub en het verdwenen goud – Judith van Helden


De Breiclub en het verdwenen goud, geschreven door Judith van Helden. Een boek wat ik mocht recenseren voor Kwintessens. Judith van Helden heeft al verschillende kinderboeken op haar naam staan, zoals de series van de Slimbo’s en de smaakmakers. De breiclub van het verdwenen goud is het tweede deel van de serie over De breiclub.

Het boek heeft een kleurrijke cover met daarop een groep muzikanten, oma’s op springstokken en een kinderwagen. Alles wordt duidelijk als je het boek hebt gelezen.

De Flaptekst:

Mirthe wordt door haar oma opgeroepen om snel naar het dorpje heikneuter te komen. Oma en haar breiclub (eigenlijk een detectivebureau van oude dametjes) hebben een nieuwe opdracht!
Ze moeten een lading goudstaven terugbrengen naar de eigenaar in New York. Gelukkig heeft de breiclub allerlei handige detectivespullen, zoals een vliegende kinderwagen. Daarmee zijn Mirthe en haar oma supersnel in New York. Maar als ze daar nog maar net zijn, wordt het goud gestolen! Mirthe gaat op zoek naar de raadselachtige dief. Gelukkig krijgt ze hulp van haar vriend Cas, en natuurlijk van de hele breiclub.

Toen ik het boek las was ik verrast door de grote fantasie waarmee dit boek geschreven is. Inderdaad de kinderwagen met dubbele bodem, waaronder de goudstaven zijn verstopt, maar ook de springstokken met springondersteuning. knotten wol waarmee je kunt fotograferen en noem zo maar op.
Als volwassene heb je echt een gevoel van dit kan toch allemaal niet, maar ik denk dat kinderen van dit verhaal zullen smullen.
Cas Mirthe en de breiclub maken van alles mee in New York, en vinden uiteindelijk de goudstaven weer terug, maar dat gaat gepaard met nog veel meer fantasierijke gebeurtenissen. Oma die met een breipen een zwaardgevecht houdt met een dirigent die zijn dirigeerstok gebruikt als zwaard, tot de kinderwagen die omgebouwd wordt tot een K16. De kinderwagenversie van de F16.

Het blijft tot het eind spannend of ze de goudstaven veilig terug kunnen brengen naar Heikneuter.

De Breiclub en het verdwenen goud is te koop bij Kwintessens. Door op het logo te klikken komt u in de webshop.

De Breiclub en het verdwenen goud
Judith van Helden
Illustratie: Iris Boter
2016
102 pagina’s
Avi M6

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest