BoekreviewsKinderboekenReviews

Geheim agent oma – Manon Sikkel


Alle kinderen hebben opa’s, oma’s of één oma of opa, maar een oma zoals Max heeft waarschijnlijk niemand.

Geheim agent oma is een boek voor kinderen van ca. 7 t/m 9 jaar, over Max die een “gewone” oma heeft, maar ook een heel speciale.

Het boek is geschreven door Manon Sikkel. Manon Sikkel heeft al best veel boeken op haar namen, o.a. de serie Izzylove en Elvis Watt. Ze won drie keer de prijs van de Nederlandse Kinderjury en een keer de Pluim van de Senaat.

De illustraties zijn van Katrien Holland, die ook geen onbekende is in de kinderboekenwereld met haar tekeningen.

Het boek:

Op de voorkant van het boek zie je een dame met zonnebril staan bij een rode sportauto. Dit wekt al de verwachting dat dit oma zal zijn.

Op vrijdag past oma altijd op Max. Ze haalt hem dan op uit school. Het is altijd best gezellig bij oma, maar op een dag wordt oma niet goed en kan ze niet meer op hem passen. Zijn andere oma gaat dan op hem passen, maar dit is niet een standaard oma.

Deze oma is heel anders dan andere oma’s.

De eerste keer dat zij Max komt halen uit school moet hij nablijven, samen mer Vinnie. Vinnie pest hem altijd heel erg, zo ook deze keer. Oma pakt een lasso uit haar tas, zwaait die boven haar hoofd en slaat hem om de enkel van Vinnie.
Oma stelt zich voor als Zita de Onoverwinnelijke. Ze heeft een hele store auto die heel hard gaat.
Ze gaan naar Amsterdam. Daar beleven ze van alles. Ze gaan in het reuzenrad, worden achtervolgd door een enge man, ze gaan in het spookhuis. Oma blijkt ook nog een pistool te hebben.
Ze gaan naar binnen in het paleis op de Dam. Oma moet daar een bom onschadelijk maken, maar blijkt het dat de enge man de minister wil vermoorden. Dit kan Max gelukkig voorkomen met een zelfgemaakte pijl en boog.

Geheim agent oma is een leuk boek, waarin wel wat ongelooflijke dingen gebeuren, maar die het boek ook wel spannend maken.

Geheim agent oma
Manon Sikkel
Illustraties: Katrien Holland
96 pagina’s
Uitgeverij : Luitingh-Sijthoff
2016

Deze en andere boeken van Manon Sikkel:

BoekenBoeken

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest