woensdag, oktober 16, 2024
Young Adult

Toen waren er nog 4 van Chelsea Sedoti


Het boek *”Toen waren er nog 4″* van Chelsea Sedoti heeft mij blij verrast. De verhaaltechniek in dit boek is namelijk niet iets wat je elke dag tegenkomt.
Waar veel boeken zich focussen op één ik-persoon en vaak slechts om één persoon draaien, gaat het in dit boek om vier kinderen, of eigenlijk gezegd, vijf.

Waar gaat het over?

Vijf jongeren besluiten te gaan kamperen in een bos genaamd Salvation Creek, ondanks dat er volgens de verhalen meerdere meisjes zijn verdwenen.
Vierentwintig uur later zitten vier kinderen op het politiebureau, omdat ze hun vriendin Maylee nergens kunnen vinden.

Chelsea Sedoti

Hoe wordt het verteld?

Nu is het verhaal op zich al spannend genoeg: vijf kinderen gaan kamperen, en één raakt vermist, maar wat dit boek zo uniek maakt, is de vertelmethode.

Op het politiebureau ondervragen de rechercheurs alle vier de kinderen onafhankelijk van elkaar. Telkens komt er een antwoord en een verhaal over hoe dat specifieke kind het heeft beleefd.
Soms krijgen de kinderen dezelfde vraag, maar geven ze verschillende antwoorden. Iedereen beleeft de wereld op zijn eigen manier.
Gaandeweg de ondervraging ontdek je dat er iets vreemds is gebeurd. Stukje bij beetje komt de waarheid boven tafel.

De klok tikt. Waar is Maylee?

Bijbehorende website

Chelsea Sedoti

Dit boek van Chelsea Sedoti is uitgebracht door Uitgeverij De Fontein, die nog veel meer Young Adult-boeken heeft die draaien om alledaagse zaken.

Op de speciale website www.politienietbetreden.com zeggen ze daarover het volgende:

*”Politie niet betreden is de overkoepelende naam voor de megaspannende jeugdthrillers van Uitgeverij De Fontein! Je herkent ze aan het populaire Politie niet betreden-elastiek en de bloedspetter op de rug. De boeken spelen zich af in een herkenbare, hedendaagse tiener-setting en sluiten vaak aan bij actuele thema’s. Van de Nederlandse auteurs Mel Wallis de Vries, Margje Woodrow, Cis Meijer, Elvin Post en Eva Burgers tot de razendsnelle boeken van Sophie McKenzie. De auteurs kunnen zich als geen ander verplaatsen in de doelgroep.

Deze boeken houden je op het puntje van je stoel én lezen alsof je een Netflix-serie kijkt: als je eenmaal begint, kun je niet meer stoppen. Perfect voor alle tieners vanaf 13 jaar!”*

“Vanaf 13 jaar” staat er expliciet. Nou, zelfs ik als volwassene heb ervan genoten. Het is zeker de moeite waard om dit boek te lezen.

Winactie!

Eind oktober houden we weer een winactie op vanjufmarjan.nl. Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Word lid van onze nieuwsbrief, en eind oktober verloten we dit boek.

Gegevens boek:

Titel: Toen waren er nog vier
Schrijver: Chelsea Sedoti
ISBN: 978 90 262 6436 1
E-book ISBN: 978 90 261 6437 8
NUR: 284, 285

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest