woensdag, mei 29, 2024
AdvertorialsAlgemeen

Zo vier je de verjaardag van een kind op een originele manier

Als leerkracht weet je als geen ander hoe belangrijk het is om de verjaardag van een kind te vieren. Het is een speciale dag voor het kind en een mooie gelegenheid om de klas samen te brengen en te vieren dat het weer een jaartje ouder is geworden. Maar hoe kun je de verjaardag van een kind nou op een originele manier vieren? In dit blog geven we je een aantal tips!

Verwelkoming

Begin de dag door het jarige kind welkom te heten in de klas. Je kunt bijvoorbeeld een verjaardagslied zingen, een ballon ophangen of een zelfgemaakte verjaardagskaart geven. Het is een klein gebaar, maar voor het kind voelt het extra speciaal om zo in het zonnetje gezet te worden.

Traktatie- of uitdeelmoment

Tijdens de dag is er vaak een moment waarop kinderen traktaties of uitdeelcadeautjes geven aan hun klasgenoten. Dit moment kun je ook feestelijk maken door er een spelletje of activiteit aan te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan een grabbelton waaruit de kinderen een cadeautje mogen kiezen of een verjaardagsspel waarbij de jarige de opdrachten bedenkt en de kinderen deze uitvoeren. Zo wordt het trakteermoment een leuke activiteit voor de hele klas.

Verjaardagskring

Een andere leuke manier om de verjaardag van een kind te vieren, is door een verjaardagskring te maken. Laat het kind in het midden zitten en laat de andere kinderen om de beurt iets leuks vertellen over de jarige. Dit kan bijvoorbeeld een herinnering zijn of een compliment. Het kind voelt zich op deze manier extra speciaal en gewaardeerd door zijn of haar klasgenoten.

verjaardag van een kind

Notitieboek als herinnering

Een verjaardag is een bijzondere dag en het is leuk om hier een herinnering aan te hebben. Geef daarom het jarige kind bijvoorbeeld een schriftje of notitieboek cadeau waarin hij of zij kan bijhouden wat er allemaal gebeurd is tijdens de verjaardag. Of waarin andere kinderen een stukje kunnen schrijven of een tekening kunnen maken. Zo kan het kind later terugkijken op deze bijzondere dag en de herinneringen koesteren.

Vier de verjaardag op een originele manier

Met deze tips kun je de verjaardag van een kind op een originele manier vieren, zonder dat het te veel afleidt van het onderwijsprogramma. Plan de dag van tevoren, spreek duidelijk af wanneer de traktaties worden uitgedeeld en zorg dat de verjaardag past binnen het normale ritme van de dag. Vergeet niet om het jarige kind een notitieboekje cadeau te geven, zodat hij of zij de herinneringen aan deze bijzondere dag kan bijhouden.

Hoe vier jij de verjaardag van een kind op jouw school? Heb jij nog tips voor een originele invulling van deze bijzondere dag? Laat het ons weten in de reacties!


Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.