woensdag, april 17, 2024
AdvertorialsAlgemeenOnderwijsmaterialenReviews

Werken met de getallenlijn

Tijdens de rekenlessen werken we heel veel met de getallenlijn. Met de getallenlijn wordt het begrip van getallen ontwikkeld.

Werken met de getallenlijn.

Het werken met de getallenlijn kan op verschillende manieren. Op papier met bijvoorbeeld voorgedrukte getallenlijnen, maar het kan ook door middel van bewegend leren. Hoe mooi is het als je kinderen kunt laten bewegen op de getallenlijn. Ze ervaren zelf hoe het werkt, en hoe de getalstructuren in elkaar zitten. Sommen lijfelijk uitrekenen en een idee hebben hoeveel een getal eigenlijk is.

Getallenlijnmatten

Bij mijnwerkplekje.nl zijn hele mooie getallenlijnmatten verkrijgbaar. Deze matten kun je uitrollen in de klas,  in de gang en ook op het schoolplein.  Op deze getallenlijnen kun je goed zien waar je bent, en met sprongen sommen maken. Zo is er de getallenlijnmat 1-20 (met de 5-structuur) De 5-structuur is ook de structuur die wordt gebruikt op de bekende rekenrekjes. Omdat de mat is gemaakt van afwasbaar pvc-doek, kun je hem dus ook heel goed gebruiken buiten op het schoolplein.
Naast deze getallenlijnmat is er ook nog de getallenlijnmat 1-20 (met de even en oneven cijfers) De getallen van 1 t/m 20 zijn gedrukt in wit en rood. Wit voor de even getallen en rood voor de oneven getallen.
Tot slot heb je ook nog de getallenlijnmat 1-100 in de 10-structuur. De getallen van 1 t/m 100 zijn in de 10 structuur gedrukt, passend bij het kralenketting.

 

Werken met de getallenlijn

Getallenlijnstickers

Naast de getallenlijnmatten heeft mijnwerkplekje ook verschillende getallenlijnstickers. Deze sticker kan bij een leerling als visuele ondersteuning op de tafel worden geplakt. Zo heeft het kind altijd een getallenlijn bij de hand. Daarnaast kan het op deze sticker ook een som uitrekenen met een whiteboardstift.  De getallenlijn is namelijk gedrukt op een vinyl hoogglanssticker waardoor dit mogelijk is.

Werken met de getallenlijn

Mijnwerkplekje.nl

Mijnwerkplekje houdt zich sinds 2015 bezig met het ontwikkelen van materialen voor het onderwijs. Deze producten zijn ontwikkeld met de ervaring en expertise van een IB-er/leerkracht uit het speciaal onderwijs en onderwijsconsulent.

 


Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.