zondag, juni 23, 2024
AdvertorialsAlgemeenReviews

Bouw je eigen muizenhuis!

Jullie kennen vast allemaal wel Sam en Julia van het Muizenhuis. De boeken van Karina Schaapman spreken enorm tot de verbeelding, en hoe leuk is het dan om met je groep zelf zo’n geweldig muizenhuis te gaan bouwen.
Ik mocht het Muizenhuis lespakket uitproberen, en het is nu al een groot succes.

muizenhuisHet Lespakket

Het feestje begint al als het lespakket door de post wordt gebracht. Een doos waarop staat dat je hem niet weg mag gooien omdat daar een deur in komt, en als je hem openmaakt komen daar Sam en Julia tevoorschijn, samen met een deurtje en een brievenbus, een gevelposter en de werkboeken voor de kinderen en natuurlijk een handleiding. Tijdens het doorbladeren van de handleiding en de werkboeken krijg ik al helemaal zin om te starten met de kinderen.
Sam en Julia zijn om te knuffelen en wat een mooi materiaal is het allemaal. De werkboeken zijn van stevig papier, en de inhoud is zo aantrekkelijk. Dit gaan de kinderen vast erg leuk vinden.
Dit lespakket is geschikt voor groep 4,5 en 6.

Sam en Julia in de klas

Bij de start in de klas heb ik het deurtje en de brievenbus op de plint geplakt. Toen de kinderen ’s ochtends binnenkwamen waren ze natuurlijk gelijk super betrokken. Allerlei vragen, maar juf wist natuurlijk van niets. Al snel werden er allerlei briefjes in de brievenbus gestopt met vragen wie de muisjes waren en wat ze kwamen doen. (Als je het deurtje opendoet kon je zien dat Sam en Julia binnen waren). De dag erna, waren Sam en Julia naar buiten gekomen en stond het boek van het Muizenhuis erbij. Wat een herkenning bij sommige kinderen. (Het was eigenlijk nog niet de bedoeling volgens het lespakket om Sam en Julia al te laten zien, maar dit heb ik wel gedaan. Je kunt altijd afstappen van hoe het beschreven wordt, en dit vond ik een leuke manier van introductie.)

muizenhuis

 

Hoe het verder gaat:

Elke les gaan we een verhaal voorlezen van Sam en Julia. De Kinderen maken zelf een verhaal over een herinnering van zichzelf en hierop gebaseerd gaan zij een kamer bouwen voor het muizenhuis. Er komen begrippen als recyclen en hergebruiken aan de orde.  Dit alles in vier lessen waarbij de kinderen hun werkboek gebruiken. Hierin zitten ook allerlei dingen die de kinderen kunnen gebruiken voor hun kamer.

Je kunt er natuurlijk ook langer over doen dan 4 lessen, dit kun je helemaal zelf bepalen.

Het lespakket van het muizenhuis kun je bestellen op de site van het muizenhuis.
Je krijgt dan alle spulletjes die ik hierboven heb beschreven, en ook toegang tot de filmpjes en presentaties die bij de lessen horen. Ook kun je daar dan allerlei leuke printjes downloaden om te gebruiken.

muizenhuis

Inmiddels hebben de kinderen al heel veel spulletjes verzamelt en meegenomen. Hier gaan we vast een supermooi muizenhuis van bouwen in groep 5/6.

Wil je weten hoe ons project vordert? Houdt dan zeker mijn Facebookpagina en Instagram in de gaten.

Wil je meer weten over het muizenhuis of het lespakket? Klik dan hier voor meer informatie


 

 

 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.