maandag, juli 22, 2024

05 – Woordenschat


Woordenschatgids

De taal in Minecraft is misschien nieuw voor je. Hier is een eenvoudige verwijzing naar termen die je tegen kunt komen.

Agent

Een niet-speelbaar personage dat de helper is van een speler bij het gebruik van computercodering in de game. De agent volgt de opdrachten die de leerling invoert en voert ze uit in de game. Een leerling kan bijvoorbeeld zijn agent een hele structuur laten bouwen of een boerderij laten bouwen voor grondstoffen.

Bioom

Biomen zijn regio’s in de Minecraft-wereld, zoals jungles, bossen en woestijnen. Biomen hebben hun eigen klimaat- en omgevingskenmerken, waaronder regencycli, variaties in gras- of plantenleven en zelfs geografische structuren, zoals rivieren en bergen.

Blokken

De basiseenheden van de structuur in Minecraft. Elk blok meet 1 kubieke meter voor vaste stoffen of 1000 liter voor vloeistoffen.

Spelmodi

Creatief:
In de creatieve modus kunnen spelers alles bouwen wat ze willen uit een eindeloze voorraad blokken en worden ze onoverwinnelijk gemaakt voor potentiële vijanden.
Survival:
De survivalmodus is daarentegen de standaardspelmodus waarin spelers middelen moeten verzamelen, tegen mobs moeten vechten en moeten verkennen, allemaal met als doel om in leven te blijven.
Adventure:
Adventure is een beperkte modus die voornamelijk bedoeld is om leerervaringen te voltooien zonder de mogelijkheid om blokken te plaatsen of te vernietigen. Spelers kunnen alleen hendels, knoppen en andere soortgelijke items gebruiken en ermee interacteren.

Griefing

Het irriteren en boos maken van mensen in videogames. Dit gebeurt door aanstootgevende builds te construeren, builds van andere spelers te vernietigen, in het spel te pesten, enz.

Multiplayer-ervaring

Meerdere leerlingen die in dezelfde wereld interacteren.

NPC

Staat voor Non Player Character. Een persoon in het spel die door het spel is geplaatst waarmee je als speler bijvoorbeeld kunt praten om informatie te krijgen.

Skin

Een skin is een afbeelding die bepaalt hoe je personage eruitziet in het spel.

Singleplayer-ervaring

Een leerling die alleen in één wereld interacteert.

Tick

De tijdmeting die in Minecraft wordt gebruikt. De tijd gaat veel sneller in het spel dan in de echte wereld. Bijvoorbeeld, één “dag” in Minecraft duurt 20 minuten in realtime.

Wereld

Willekeurig gegenereerde combinaties van biomen vormen een wereldbestand waarin de leerling kan werken. Werelden kunnen oneindig vlak zijn of het terrein nabootsen dat te vinden is in biomen zoals jungle, toendra of woestijn, etc.Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest