donderdag, mei 30, 2024
AdvertorialsAlgemeen

6 redenen waarom het werken met kinderen zo leuk is

Overweeg je een carrière waarbij je met kinderen werkt, als leerkracht, of pedagogisch medewerker kinderopvang? Als dat zo is en je je afvraagt of het wel bij je past, dan geef ik je hier 6 redenen waarom het werken met kinderen zo leuk is.

Van kinderen krijg je energie

Kinderen komen met veel energie, ze staan altijd aan en vinden het heerlijk om lekker rond te rennen, tikkertje te spelen en ook tijdens momenten dat geleerd moet worden kun je met bewegend leren lekker met de kinderen aan de slag. Door deze fysieke activiteiten samen met de kinderen te doen krijg je vanzelf meer energie!

Kinderen leren van jou, maar jij ook van de kinderen

Als je dagelijks werkt met kinderen merk je dat kinderen je leren om te genieten van de kleine dingen in het leven. Ze laten je zien dat het goed is om nieuwsgierig te zijn en plezier te maken. Kinderen zijn eerlijk en hebben geen oordeel, en hoe fijn is het dat.

Samen met kinderen kleine successen vieren.

Het leren van een nieuw woord, het oplossen van een moeilijke rekensom, wat zijn ze trots als dit gebeurt. Maar ook als ze trots hun zwemdiploma komen laten zien of als ze voor het eerst een koprol maken. Al deze successen kun je vieren met de kinderen

Je maakt deel uit van hun persoonlijke en educatieve groei.

Kinderen zijn als sponzen. Deze uitdrukking verwijst naar kinderen die alles wat er om hen heen gebeurt kunnen absorberen en leren. Als iemand die rechtstreeks met kinderen werkt, speel je een belangrijke rol in hun dagelijkse leerproces. Niet alleen op het gebied van leren van vakken zoals rekenen en spelling, maar ook op sociaal gebied.

Ze brengen je creativiteit en verbeeldingskracht naar boven.

6 redenen waaromKinderen genieten van dingen zoals het veranderen van een kartonnen doos in een ruimteschip, het geven van een show/voorstelling of het creëren van unieke kunstprojecten. Als je met kinderen werkt, zijn dit activiteiten waar je dagelijks aan kunt deelnemen, en het is gewoon heerlijk, omdat het je innerlijke speelse kind naar boven haalt!

Ze tonen liefde in de puurste vorm.

Er is echt niets dat beter voelt dan een kind dat zijn genegenheid voor jou toont. Een glimlach als ze je zien, een knuffel, ze kruipen bij je op schoot. Woorden als : “Juf ik vind je lief”, daar doe je het toch voor?  Kinderen tonen liefde en genegenheid op verschillende manieren. Een van de beste aspecten van het werken met kinderen is dat het bijna gegarandeerd is dat ze hun liefde voor jou op de een of andere manier delen gedurende de dag, elke dag.

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op de site van Humankind. Hier vind je allerlei vacatures voor werken in de kinderopvang en alle mogelijkheden en functies.


 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest