Kerstster van wc-rolletjes

      Geen reacties op Kerstster van wc-rolletjes

Kerstster van wc-rolletjes

 

Deze Kerstster kwam ik laatst tegen op Facebook. In een filmpje lieten ze zien hoe je hem kon maken. Later kon ik hem niet meer terug vinden en heb toen voor mijzelf foto’s gemaakt tijdens het knutselen met de kinderen. Dit wil ik graag met jullie delen.

 

Eerst druk je een wc rolletje plat en zet om de centimeter een streepje. Dit doe je bij twee wc-rolletjes, dan kun je precies 18 strookjes knippen.

 

Met zes van de strookjes vorm je een bloem, en lijmt deze op de puntjes vast, Laat dit eerst drogen voor je verder gaat, anders heb je kans dat hij uit elkaar valt. Ik heb witte interlijm van Heutink gebruikt en dit werkte prima.

De overige 12 strookjes vouw je allemaal dubbel. Dit kun je mooi doen terwijl de bloem aan het drogen is.

Dan plak je tussen elk bloemblaadje twee van de dubbelgevouwen strookje. Ik heb eerst tussen elk blaadje één geplakt, even laten drogen en daarna de tweede ertussen.

Uiteindelijk is dit het resultaat. Je kunt er nu een draadje aan doen en naturel laten. Je kunt hem ook aan een kant met glitter bedekken. Je doopt dan de ster in de lijm of smeert hem in met een klein kwastje. Daarna in de glitter leggen en dan heb je ook een heel mooi resultaat.

Cadeauwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *