Dingen die deze juf doet in de vakantie #week4

Deze week gingen we naar de Sallandse Heuvelrug. We zetten onze kleine caravan op een minicamping bij Holten. Wij vonden dit wel grappig. Op deze camping waren geen kinderen. We hadden het idee dat wij de gemiddelde leeftijd van de campinggasten behoorlijk naar beneden haalden. We werden wel hartelijk ontvangen.

Na een kleine wandeling hadden we al snel door dat wij hier ons deze week wel zouden vermaken. We hadden al gezien dat er genoeg caches te vinden waren in deze buurt, en de natuur is heel mooi hier.

Wereldtijdpad.

De camping ligt langs het wereldtijdpad. Dit is een wandelroute die loopt van Rijssen naar Holten langs ’s werelds grootste tijdlijn. Naast het pad staan meer dan 2000 jaarpaaltjes met gebeurtenissen uit elk jaar van onze jaartelling. Het 50 km lange traject is opgeknipt in negen rondwandelingen in lengte variërend van 4 tot 10 km. Een paar van deze rondwandelingen hebben wij dus deze week al gelopen.

Wandelen.

De volgende dag zijn we gaan wandelen op de Holterberg. Op het startpunt van verschillende wandelroutes aangekomen, vonden we het daar erg druk. Tijdens de wandeling viel deze drukte erg mee. De meeste mensen maakten hier een tussenstop met de fiets, of pakten gewoon een terrasje want het was erg mooi weer. Tijdens de wandeling kwamen we langs een Canadese begraafplaats. Een indrukwekkende plek. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.’s Avonds nog even een kleine rondwandeling. Gelukkig had ik mijn fototoestel mee, want we hoorden plots een specht. Nu staat deze al een tijdje op mijn lijstje te fotograferen dieren dus op zoek naar waar het getik vandaan kwam. En daar zat hij, hoog in en de boom en had ons totaal niet in de gaten. Check, meneer specht in the picture.

Verder is de Sallandse heuvelrug een heel mooi gebied, zeker omdat de heide op dit moment volop in de bloei komt. Op en top genieten hier.

heide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *