woensdag, april 24, 2024
AdvertorialsAlgemeenLesideeën

Bewegend leren met loopladders


Wat was het afgelopen week weer lekker weer. We konden naar buiten voor bewegend leren en toen konden we mooi deze loopladders gaan uitproberen. Bewegend leren met loopladders is op heel veel manieren in te zetten. Wij deden het deze week weer met de dicteewoorden.

 

Bewegend leren

Over bewegend leren is al heel veel geschreven, en iedereen is het er eigenlijk wel over eens dat het een goede manier is om kinderen te laten leren. Toch is het soms wel lastig om te bedenken op welke manier je het kunt toepassen. Vaak kost het extra tijd, en dat willen we voorkomen. Wij geven op school elke dag een dictee, en we proberen dat twee keer per week op een bewegende manier te doen. Of je nu dictee geeft in de klas terwijl de kinderen aan hun tafel zit, of je doet het op een bewegende manier. Dit kost niet echt veel extra tijd. De kaartjes voor het dictee zitten bij ons al in het woordhuis, dus die kunnen we er zo bij pakken.

Bewegend leren met loopladders

Loopladders

Voor dit nieuwe dictee mochten we een aantal loopladders aanschaffen. Misschien heb je al een in mijn andere blogs over bewegend leren gelezen dat we dit met groep 3 t/m 8 doen. Elke groep heeft zijn eigen kleur kaartje die we op  kunststof klemborden hebben geplakt met een stukje plakband. (Zo kun je het ook gemakkelijk weer verwijderen). De kinderen lezen hardop het woord in hun kleur en gaan daarna over de loopladder naar het einde, waarna ze naar binnen lopen en hun woord in hun dicteeschrift gaan schrijven.  En zo doen ze dat tien keer. Ze mogen zelf weten hoe ze de loopladder gebruiken. Zo kun je springen, hinkelen, je kunt het zo gek niet bedenken. Tijdens deze bewegingen moeten ze natuurlijk goed onthouden wat hun woord was, en hoe je het schrijft.

De loopladders kunnen op heel veel manieren worden gebruikt, zo zag ik bij mijn collega al een van de loopladders liggen met kaartjes van de tafel van zes in elke opening.

Verschillende dictees

En zo hebben we al best wat manieren gevonden om onze dictees op een bewegende manier te doen. Zo hebben we al het badeendjesdictee, het voorhoofdsdictee, en het  dictee met pionnen. Ik ben benieuwd of jullie ook nog andere manieren hebben om leuk bewegend te leren!. Laat het mij vooral eens weten.


SportSport

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest